Hirdetés

Raijintek Pallas teszt: nagy méret, nagy csönd



|

Nem olcsó a mini-ITX házakba szánt processzorhűtő, de megéri az árát.

Hirdetés

Egyre többen ismerik fel, hogy egy mini-ITX méretű gépnél is adott a híres PC-rugalmasság fejleszthetőségben, azonban a kis hely miatt a komponenseket nagy körültekintéssel kell megválogatnunk, és arra is fel kell készülnünk, hogy néhány dolog kis méretben drágább.

Hirdetés


Miniatűr asztali PC-nél a méretek kritikusan fontosak, de ugyanennyire oda kell figyelnünk a zajszintre is, mert hiába kicsi egy PC, ha csak visítva képes működni. Ehhez pedig minél nagyobb CPU-hűtő az ideális, amilyen például a Pallas is. A kifejezetten lapos hűtő szélességben feszegeti a kis gépek határait, felszerelve egy mini-ITX-es alaplap szinte nem is látszik alatta. A réz processzorblokkról hat darab hőcső vezeti el a meleget az alumínium lamellákból álló radiátorhoz, melyet egy mITX-hez képest óriási, 14 cm-es ventilátor hűt. Ez természetesen low profile, 13 mm vastag, így a teljes hűtő 68 mm-es magassága ideális a lapos mini-ITX házakhoz.


A Pallas nem olcsó hűtő, de méretei miatt egyre keresettebb, még úgy is, hogy a felszerelés nagyon nehéz feladat. A hűtőborda rögzítéséhez pontosan kell követnünk a leírást, a jelölések szerint felszerelni a megfelelő kiegészítőlapokat, majd amikor már a blokk fixen a helyére került, csak akkor lehet a ventilátort a klipszekkel a helyére tenni. Már a borda rögzítése sem egyszerű feladat (mindenképpen mágneses fejű csavarhúzót használjunk), de a ventilátor klipsze nagyon nehezen ugrik a helyére.


A teszt során jól vizsgázott a Pallas – hozta a sokkal magasabb toronyhűtők teljesítményét, és a csúcsra járatott Intel Core i7-4790K processzort is stabilan 89 Celsius-fokon tartotta.


Névjegy

– Ár: 12 600 Ft
– Forgalmazó: Caseking Kellytech Kft.
– Teljesítmény: 7
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 7


Adatok

– multifoglalatos (Intel LGA 775/115x/1366/201x, AMD FM1/FM2/FM2+/AM2/AM2+/AM3/AM3+)
– 6 darab 6 mm-es hőcső
– alumínium bordák
– 14 cm PWM ventilátor
– 650–1400 rpm, 28 dBA max.
– 153×150×68 mm, 434 g
– egy darab 92 mm-es, 25 mm vastag, 400–2000 rpm-es PWM ventilátor
– 22,8 dB maximális zajszint

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.