Hirdetés

Rákapcsol a SiS



|

Meglepetések a SiS következő generációs alaplapi lapkakészleteiben.

Hirdetés

A SiS útitervében egy-egy új lapkakészletet szerepel Intel és AMD platformhoz egyaránt. Az Intel Core 2 Quad számára készülő SiS673/673FX, illetve az AMD AM2+/AM3 foglalatot támogató SiS772 újdonsága az integrált DirectX 10 kompatibilis Mirage 4 grafikus vezérlő, melyet minden bizonnyal az Intel G965-ben található grafikus vezérlő ellenfeléül szánnak. Erről tesz tanúbizonyságot, hogy a Mirage 4 támogatja a legújabb DirectX verziót, az OpenGL 2.0-ás változatát, és megtalálható benne a G965 ClearVideohoz hasonló videogyorsítás, a SiS Advance Real Video Technológia. Az új lapkakészlet 80 nanométeres eljárással készül, aminek következtében a fogyasztás 2,5 watt körül alakul.

 

Az újdonságok sora nem merül ki ennyiben. A júniusban bemutatkozó SiS673 támogatja az Intel négymagos processzorát, a SiS Hyper Straming technológiát, valamint várhatóan a DDR2 800/1066 memóriákon kívül a DDR3-1066 fogadására is fel lesz készítve. A SiS673FX valamivel fejlettebb lesz az FX jelzést nélkülöző változattól: az 1333 megahertzes órajel mellett a DDR3 memória maximális órajele is 1333 megahertzig skálázódik.

 

Az AMD-s SiS772 tudása nem sokban tér el az inteles változattól, csupán kiegészül a HyperTransport 3.0 szabvány támogatásával.

 

Az új SiS lapkák társa a SiS968/969 déli híd lesz, mely 10 darab USB 2.0 port mellett 2 darab PATA- és 4 darab SATA2 meghajtó kezelésére képes, mindezt kiegészítve RAID 0/1/5/JBOD/0+1 funkciókkal. Természetesen az imént felsoroltak mellett megtalálható lesz a gigabites hálózati vezérlő és a HD Audio kodek is. A déli híd gyártása előre láthatóan csak a harmadik negyedévben kezdődik meg. Az integrált Mirage 4 grafikus magot nem tartalmazó SiS 665(Intel)/757(AMD) típusjelzésű lapka a negyedik negyedévben érkezik.

 

Az új lapkák mindegyike Windows Vista Premium minősítést kapott.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.