Hirdetés

Ramiris dealeri nap



|

Helyszíni tudósítás a Ramiris partnertalálkozóról

Hirdetés

A komoly hagyományokkal rendelkező eseménynek külön érdekessége, hogy a cég idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, ahol kínálatának legmarkánsabb gyártó tartottak előadásokat.

A cég partnerei közül minden eddiginél többen látogattak el a mai napon megrendezett találkozóra. Az eseményen több neves gyártó vett részt és mutatta be legújabb termékeit az érdeklődőknek.


ASUS

Varga László az ASUS magyarországi képviselője a márka noteszgép kínálatát ismertette. A cég kínálatából az olasz sportautó gyártó Lamborghinivel együttműködésben készült csúcsmodelljét és az úgynevezett "lifestyle" típusokra helyezte a hangsúlyt. Ez utóbbi családból, a bőrborítású S6-os típusból még karácsony előtt megjelenik a rózsaszínű változat, mellyel a hölgyeket kegyeit próbálják megnyerni.

A cég hordozható gépeire már egy ideje két év szervizgaranciát vállal. Újdonság, hogy ez már egy külön szerződés keretében három évre bővíthető. Ami a jövőt illeti, átalakítható Tablet PC-t kívánnak bevezetni, majd október végére a P525-ös GSM PDA-t.


MSI

A huszadik születésnapját ünneplő tajvani komponensgyártót Warner Wang úr mutatta be. Mesélt a cég rövid történetéről és természetesen annak jelenlegi kínálatáról.

Az évek óta az első három alaplapgyártó közé tartozó cég számos más hardvert is előállít, például a gyártósoraikról minden 2,8 másodpercben lekerül egy grafikus kártya és világszerte immár hetvenmillió gépben dolgozik MSI VGA.

Nem meglepő módon az MSI is szeretné kivágni a saját szeletét a notebook piac tortájából, melyen közel másfél éve van jelen saját márkájával, de OEM üzlet keretében már öt éves gyártási és tervezési tapasztalat van a hátuk mögött. Az ultrahordozhatótól, az asztali gépet kiváltóig négy különböző méretű berendezést kínálnak. Az MSI a "lifestyle" piacot vidám színű modellekkel próbálja majd bevenni, melyek még az idén megjelennek.



Sapphire

A Hong Kong-i grafikuskártya gyártó teljes 2006-os kínálata ATI grafikus chipekre épül. Kisebb meglepetésre az év utolsó negyedében is jelennek meg kínálatukban AGP sínre épülő új modellek. Természetesen a PCI Express sínt használó csúcskártyák közt is lesznek újdonságok, ilyen például a 2 gigahertzes órajelen dolgozó, 512 MB memóriát hordozó X1950 XTX. Meggyőző bemutatót láthattunk arról, hogy miért érdemes 800 amerikai dollárnak megfelelő összeget költenünk olyan grafikus kártyákra, mint a High Dynamic Range technológiát felvonultató újdonságok.

A cég kínálatában viszonylag újak az alaplapok, melyek leginkább az AMD-ATI házasságnak köszönhetően kerültek a kínálatukba. Jövőre MP3-játszót terveznek piacra dobni, Ivory - azaz elefántcsont - néven. Martin Zavrel úr prezentációjában komoly hangsúlyt kaptak az olyan technológiák bemutatói, mint a HDMI, vagy a HDCP.


Gigabyte

Lisa Peng prezentációjában a cég történetére koncentrált. A világ első három alaplapgyártója közé tartozó céggel kapcsolatban az egyik legizgalmasabb hír a közelmúltban az ASUS-szal alapított közös vállalat volt. Sajnos most sem tudtunk meg sokkal többet az együttműködésről, lévén a részletek kidolgozása jelenleg is folyik.

A Gigabyte egyes alaplapjain már csak szilárd kondenzátorokat használ, melyek azonos viszonyok, azonos hőmérséklet mellett nagyságrendekkel hosszabb élettartamot biztosítanak, mint a hagyományos, elektrolit kondenzátorok. A hatszoros élettartamot biztosító alkatrészek azokon a lapokon találhatóak meg, melyek típusjelzésében "D"-t - durability azaz tartósság - olvashatunk. Hamarosan a grafikus kártyákon is megjelennek majd ezek az alkatrészek.

Kiemelték továbbá az alaplapjaik tuningolhatóságát, mely tulajdonság leginkább a végfelhasználók számára izgalmas és vonzó. A grafikus kártya kínálatból a passzív hűtésű modellekről láthattunk egy tesztet, melynek bizonysága szerint a Gigabyte hűtők alacsonyabb hőmérsékleten tartották a GPU-t mint a konkurens modelleken alkalmazott megoldások.

A viszonteladók számára fontos információ, hogy a Gigabyte szervizközpontot tart fent Lengyelországban, így a garanciális javításra visszaküldött termékek lényegesen rövidebb idő alatt kerülhetnek vissza az ügyfelekhez, mintha azokat a Távol-Keletre kellene eljuttatniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.