Hirdetés

Razer Forge TV - mikrokonzol játékosoknak



|

Az elsősorban gamer kiegészítőiről ismert vállalat egy mikrokonzollal próbálja meg még több játékos szívét meghódítani.

Hirdetés

Bár az idei CES-en sok nagy bejelentés, így a Galaxy S6 vagy az Xperia Z4 bemutatása is elmaradt, azért az egyes gyártók bőven készültek meglepetéssel. Az egyik legaktívabb kétség kívül a Razer volt, akik az okoskarperec és a nyílt forráskódú VR-szemüveg mellé egy mikrokonzollal is előálltak.

Hirdetés

A Forge TV névre keresztelt Androidos konzol mindössze 100 dolláros áron kerül majd a boltok polcaira, amiért kifejezetten minőségi szolgáltatást kapunk. A 16 GB-s belső tárhellyel, négymagos processzorral és kifejezetten játékokhoz fejlesztett grafikus egységgel felvértezett konzol támogatja majd az Android TV multimédiás szolgáltatásait és hozzáférése lesz a Google Play Áruházhoz is. A játékokat a külön ehhez az eszközhöz gyártott gamepaddel vagy egér-billentyűzet kombinációval is irányíthatjuk, vagy választhatjuk a cég egyik korábbi termékét is.

 

 

A Sevral névre keresztelt gamepadet ugyanaz a csapat fejlesztette ki, akik a vállalat Sabertooth kontrollerén is dolgoztak, így a minőség garantálható. A vezeték nélküli módban Bluetooth 3.0-t használó, vagy 1,5 méteress USB kábellel dolgozó kontroller a szokásos, dupla analógos kialakítás mellett kapott néhány extra gombot is, hogy az Android navigáció is tökéletesen működjön vele. Önállóan 80 dollárért, a konzollal együtt 150-ért juthatunk hozzá.

 

 

A Razer persze azokra is gondolt, akik a nappaliban sem akarják feladni az egér+billentyűzet párost. Nekik fejlesztették ki a 130 dollárért beszerezhető Turretet, amely egy ölbe vehető billentyűzet (lapboard) és egy egér párosításából jött létre. Az extra Androidos gombokat felvonultató billentyűzeten akár 10 gombot is lenyomhatunk egyszerre, miközben a 3500 DPI-s egérrel mozgatjuk a célkeresztet. A Turret természetesen PC-vel és telefonokkal is összepárosítható.

 

 

Az új eszközök mellett egy szolgáltatással is előállt a Razer, ez pedig nem más, mint a Cortex Stream. Az Nvidia GameStream szolgáltatásához vagy a PlayStation Remote Play-éhez hasonlító megoldás segítségével mobilokra és a Forge TV-re is streamelhetjük a PC-nken futó játékokat. A szolgáltatás ingyenesen elérhető a Forge TV megvásárlásával, de külön is hozzájuthatunk, ám ekkor 40 dollárt kell letennünk az asztalra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.