Hirdetés

Régiózáras a Galaxy Note 3



|

Világutazóknak nem feltétlenül javasolható a telefon beszerzése.

Hirdetés

Röviddel a Galaxy Note 3 nemzetközi elérhetővé válása után meglepő beszámolókkal gazdagodtunk, amelyek alapján a Samsung valamiért régiózárat épített a legújabb tepsimobiljába. Ez annyit tesz, hogy a kártyafüggetlenül vásárolt készülékek csak az adott kontinens szolgáltatóinak hálózatain hajlandóak működni, így például egy hazánkban megvett modell nem lesz használható egy másik földrész technikailag kompatibilis hálózatán.

Hirdetés


Hírünk írásáig a Samsung csupán annyit közölt, hogy akinek ez problémát jelent, az a legközelebbi márkaszervizben ingyen kikapcsoltathatja a korlátozást. A telefonra nem gyári operációs rendszer egyelőre nem érhető el, de azokban szinte garantáltan nem lesz jelen a funkcionalitás.


Sajnos arról nem esett szó, hogy tulajdonképpen milyen célból vezették be a régiózárat, ám az egyetlen kézenfekvő lehetőségnek a telefonok szürke- és feketeimportjának visszaszorítása tűnik, ugyanezt a módszert használják a műsoros DVD és Blu-Ray korongok kiadói is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.