Hirdetés

Rekordméretű LCD TV LED-es háttérvilágítással



|

Bemutatták a legnagyobb LED háttérvilágítással gyártott LCD TV-t.

Hirdetés

A Samsung Electronics néhány rendkívül ígéretes koncepció-prototípustmutatott be a május 22. és 24. között rendezendő SID 2007-en (Society for Display).

A 45. alkalommal megtartott kiállításon a Samsung bemutatja 101 cm-es, LED háttérvilágítású LCD TV-jét, amely elnyerte az idei év SID aranyérmét, mint az „Év képernyője”. A 101 cm-es LED háttérvilágításos képernyő aktuális dinamikus kontrasztaránya 10000:1, ami ötször nagyobb, mint a hidegkatód (CCFL) háttérvilágításos LCD képernyőké. A gyártó törekszik arra, hogy a LED háttérvilágításos LCD TV-k bekerüljenek a fő piaci áramlatba.

 

 

sid2007_12_k.jpg

 

 

A Samsung saját 100 Hz Motion Plus technológiájával ellátott új 101 cm-es LCD képernyő a rendelkezésre álló képkocka információk közé köztes fázist mutató képkockákat számol ki és szúr be, amitől a mozgóképek élesebbek lesznek.

Ugyanitt a Samsung bemutatta a színes „elektronikus papírt” (e-papír), vagyis egy olyan hajlékony műanyag kijelzőt, amely még akkor is torzítatlan színes képet mutat, ha a felületét meghajlítjuk. Az A4-es méretű, 36 cm-es átlójú e-papír még arra is képes, hogy kikapcsolás után továbbra is mutasson egy állóképet. Ehhez a koncepciómodellhez a cég alacsony hőmérsékletű amorf (nem kristályos) szilikon-adalékot alkalmazott, hogy megakadályozza a műanyag hordozó torzulását.

A színes e-papíron kívül a kiállításon debütál a világ legnagyobb (101 cm-es) fekete-fehér e-papírja is. A kijelző egy elektroforetikus kijelző (EPD), amely alkalmas extra méretű digitális kijelzők (DID-ek) létrehozására, 720p HD felbontással (1366x768 pixel). Ezen tulajdonságai mellett fogyasztása is kiemelkedően alacsony: egy kép/percnél 300mWatt, ami a hagyományos LCD kijelző 1/1500-ad része.


Az idei SID kiállítás további termékei között találunk még a Samsung 61 cm-es LED háttérvilágításos LCD monitorját, amelyen elég hely van két egymás mellé fektetett A4-es oldalnak és emellett még a Windows Vista Sidebar is elfér mellettük. Továbbá a cég kiállít egy kétoldalas, 5,6 cm-es LCD képernyőt is, amelyet mobiltelefonokba szánnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.