Hirdetés

Rések az Intel processzoraiban?



|

A hiba nem csak az operációs rendszerben és a víruskeresőkben van?

Hirdetés

Kris Kaspersky biztonsági kutató állítása szerint az Intel processzoraiban található bugok alkalmasak arra, hogy egy hacker akár teljesen átvegye számítógépünk felett az uralmat. Kris – akinek egyébként semmi köze a Kaspersky Labs-hoz – az idén októberben megrendezésre kerülő Hack in The Box konferencián tervezi bemutatni a gyakorlatban állításainak helyességét. A Malajziában tartott rendezvényen Kris több számítógép ellen fog támadást végrehajtani, ugyanis szerinte az operációs rendszernek nincs köze a hardveres bugot kihasználó kódhoz. "Működő kódokat fogok bemutatni, és nyilvánossá is teszem majd azokat" – nyilatkozta.

0715intel.jpg

 

A támadás során a legfrissebb verziójú Vista, Windows XP, Windows Server 2003, Linux operációs rendszereket fog hackelni a kutató. "Néhány bug csak arra használható, hogy lefagyasszuk a rendszert, vagy kikapcsolják a biztonsági szolgáltatásokat, akadnak azonban olyanok is, melyek segítségével a hacker kernel szinten tudja irányítani gépünket." – mondta még Kris az interjúban.


A támadás során Kris TCP/IP csomagokat és javascripteket fog használni. A mai processzorok több millió tranzisztorból állnak, és bizony, szinte mindegyikben akadnak hibák. Ezek az errata-nak nevezett processzor-hibák legtöbbször észrevétlenek maradnak a nagyközönség számára, míg néhányuk nagy visszhangot kap – például az AMD tavaly visszahívta négymagos Opteron processzorait egy hasonló kis hiba miatt.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.