Hirdetés

Részletek az AMD új lapkakészletéről



|

Szakértők szerint meggyőző az új AMD lapkakészlet, érkezik az SB800.

Hirdetés

Napvilágra került az AMD első olyan roadmapje, amelyben már szerepel a cég új déli hídja. Az SB800 kódnévre hallgató lapkának valószínűleg több változata lesz majd, de egyelőre nem derültek ki részletek az összes verzióról. A teljesen új fejlesztés igen meggyőzőnek számít, piacra lépésekor komolyan meg tudja szorongatni majd az Intel lapkakészlettel szerelt alaplapokat. Addigra remélhetőleg az AMD a processzorok terén is képes lesz erősíteni, így valóban érdemi alternatívája lesz a Core2 Duo rendszereknek.

sb800.jpg
 

 

A jellemzőket tekintve a legfontosabb újításnak az A-Link Express 3.0 tűnik. A jelenlegi SB700/750-es lapkához képest, ami négy darab 2.5 GHz-en működő PCIe slotot támogat, az SB800-on ezekből öt darab található 5 GHz-en. Ez lesz egyben az AMD első déli hídja, amely tartalmazza a PCIe egységet, a cég eddigi lapkakészletei mind az északi hídra támaszkodtak eddig. A lapkára integrál még az AMD egy gigabites hálózati kártyát, tizennégy darab USB portot, és egy SATA vezérlőt. Megtalálható lesz természetesen a fejlett energiagazdálkodás valamint egy fejlett hardver monitor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.