Hirdetés

Rezeg a léc az AMD-nél



|

Az Intel 32-ször többet ér az AMD-nél.

Hirdetés

Úgy tűnik az AMD nehéz helyzetben van, tekintve, hogy az asztali Phenom processzorok egyelőre nem hozzák az elvárt szintet, sem órajelben, sem teljesítményben, ráadásul az L3 gyorsítótárral kapcsolatosan is problémák jelentkeztek, aminek BIOS-szintű javítása további teljesítményeséshez vezetett.

 

Talán javíthat a helyzeten a HD 3800-as grafikus vezérlő sorozat bevezetése, melynek ár/teljesítmény arányát nézve kiválónak mondható, így a középkategóriában nagy előnyre tehet szert -- feltéve, hogy a termékek árán van némi haszonkulcs is, és nem csak a piaci részesedés hajhászása a cél. Csak remélni tudjuk, hogy a felsokategóriát megcélzó AMD/ATI termékek is hasonlóan sikeresek lesznek, mint most az NVIDIA 8800GT, mely most abszolút favoritnak mondható a maga kategóriájában.

 

Az AMD 2006 júliusában vásárolta fel a grafikus kártyák egyik élvonalbeli gyártóját az ATI-t, azóta a vegyesvállalat piaci értéke 400 millió dollárt esett így elérte az 5 milliárd dolláros határt. Eközben a processzorpiac másik szereplője az Intel már 162 milliárd dollárt ér, ez a kisebbik gyártó értékének 32-szerese. A grafikuskártyák piacán sincs jobb helyzetben a cég, hiszen a nagy riválisnak számító NVIDIA-nak 19 milliárd dolláros előnye van az időközben platformgyártó vállalattá avanzsált AMD-vel szemben.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.