Hirdetés

Érkezik az AMD Phenom II X6 1100T



|

Az új zászlóshajó mellett két másik, AM3-mas processzort is bejelentett az AMD.

Hirdetés

Bár a Radeon HD 6900-as videokártya-szériára még várnunk kell, az AMD úgy döntött, bemutat néhány új asztali processzort, amelyekkel az Intel jelenlegi és jövőbeli (Sandy Bridge) kínálatával próbál rivalizálni. A legfőbb újdonság az AMD új zászlóshajója, a Phenom II X6 1100T Black Edition hatmagos CPU.

 

A processzorfronton, AMD oldalról az eddigi leggyorsabb modell 265 dolláros árcédulával rendelkezik, hat magja pedig 3,3 GHz-en dolgozik. Az L3 cache mérete 6 MB, a CPU fogyasztása 125 watt. A 45nm-es technológiával készült processzor az AM3-as foglalatokba helyezhető be.

 

Az AMD emellett további két, kisebb modellel is jelentkezett. A Phenom II X2 565 Black Edition két magja 3,4 GHz-en "ketyeg", és maga a processzor 80 wattot fogyaszt, ára 115 dollár, az L3 cache 6 megabájtos. Az utolsó újdonság a 3,3 GHz-es Athlon II X3 455, 95 wattos fogyasztással és 87 dolláros árcímkével.

 

A HotHardware tesztjei alapján a Phenom II X6 1100T Black Edition egyébként bár az Intel hatmagos processzorait nem körözi le, ennek ellenére az AMD eddigi legerősebb, és igen figyelemreméltó CPU-ja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.