Hirdetés

Érkezik az NVIDIA GeForce GT 430



|

A belépőkategóriás, DirectX 11-es kártya ára 80 dollár, és már számos gyártó bemutatta áttervezett vezérlőjét. A GeForce GT 430 valódi alacsony profillal rendelkezik, csupán egy helyet foglal gépünkben.

Hirdetés

Az NVIDIA hivatalosan is bemutatta belépőkategóriás, DirectX 11-es grafikus kártyáját, a GeForce GT 430-at. A 40 nm-es GF108-as GPU által meghajtott kártya alacsony profillal rendelkezik, tehát csupán egy slotot foglal el. A 96 CUDA maggal felvértezett vezérlő 128 bites memóriainterfésszel és 1 GB DDR3-as VRAM-mal dolgozik.

 

 

A GPU, shader és memória órajelei 700, 1400 és 1800 MHz. A D-Sub, DVI és HDMI 1.4a kimenetekkel rendelkező grafikus kártya ajánlott végfelhasználói ára 80 dollár. A kártya gyártására többek között az alábbi cégek jelentkeztek: ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, KFA2, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac.

 

A GeForce GT 430-nak számos, áttervezett változata is bemutatkozott, közvetlenül a referenciamodell után. Az ASUS az ENGT430/DI/1GD3 (LP) kártyáját portaszító hűtőventilátorral próbálta különlegessé tenni. A Club 3D és az Inno3D nem végzett komolyabb átalakítástokat a referenciakártyához képest.

 

 

A Zotac azonban egyenesen három változatot is kínál. A "sima" verzióhoz egy extra alacsony és egy passzív hűtésű is csatlakozott. A Sparkle 1 és 2 gigabájt memóriás verziókkal jelentkezett. A Point of View és a KFA2 nem sokat módosított a kártyán, ahogyan a PNY sem, utóbbi azonban StarCraft II próbacsomagot ad a GT 430-hoz.

 

A PhysX és OpenCL támogatásokkal rendelkező kártyából az MSI is felkészült: az alapverzió mellett gyári OC-kiadással is jelentkeznek, ez utóbbi 785, 1570 és 2000 MHz-en üzemel.

 

Egyelőre úgy tudni, egyik kártya ára sem haladja meg a 100 dollárt, várhatóan 80 és 90 közötti amerikai dollárért lesznek megvásárolhatóak a GT 430-asok, amelyeknek elsősorban HTPC-tulajdonosok vehetik hasznát.

 

Windows Vistára és 7-re már letölthető az új, 260.89-es, béta állapotú GeForce/ION drivercsomag, amely a GT 430-at is támogatja. A 32 bites változat innen tölthető, míg a 64 bites driver ezen a linken érhető el.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.