Hirdetés

Robbanás előtt a merevlemezek piaca



|

Az IDC szerint a HDD-ipar megmentője a felhőalapú adattárolás elterjedése lesz.

Hirdetés

A merevlemezek piaca az utóbbi időben egyértelmű hanyatlásnak indult, ennek oka pedig az SSD-meghajtók fokozatos elterjedése volt. Bár a HDD-k egyre nagyobbak, és már a 4 terabájtos modellek is piacra kerülnek, az eladások összességében továbbra is gyengülnek.

 

Az IDC piacelemző cég szerint azonban a HDD-ipar óriási robbanás előtt áll. Az elkövetkezendő öt évben a publikus és a privát felhőalapú adattárolás infrastruktúrája egyre csak növekszik majd, ahogyan a fogyasztók és a kisebb vállalkozások igénye is az ilyen szolgáltatások iránt.

 

 

Az IDC becslése szerint a HDD-piac 2010-es 33,4 milliárd dolláros bevétele 2015-re 48,2 milliárd dollárosra nő. Kihangsúlyozták, hogy a jövőben fokozottan kell koncentrálni a gyorsabb teljesítményre és az üzleti igények kielégítésére, miközben egyre nagyobb tárhelyeket érnek el a gyártók.

 

Bár a merevlemezek átlagára folyamatosan esik, a tendencia hamar véget érhet, hiszen egy bizonyos ár alatt az alapanyagok költségei miatt már nem tudják olcsóbban kínálni a merevlemezeket. Hosszútávon a HDD-piac egyik további lehetőségének mutatkoznak a hibrid tárolóeszközök, amelyek a merevlemezeket NAND Flash memóriával kombinálják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.