Hirdetés

Rossz bőrben van a PC-s piac



|

Az Apple viszont megint túlteljesítette az összes gyártót a szektorban.

Hirdetés

A PC-s piac 2015-ös éve megint elég döcögősre sikerült, és a harmadik negyedév sem hozott sok jót a szektornak. A Gartner és az IDC elemzői egyaránt azt mondják, hogy világszinten zuhannak az eladások. Az Apple persze ezúttal is kivétel. 

Hirdetés

A Gartner becslései szerint a PC-s eladások 7,7 százalékkal csökkentek a harmadik negyedévben. A top 5 gyártó sorrendje szerintük a következő: Lenovo, HP, Dell, Apple és Acer. 

A Gartner szakemberei azt mondják, egyedül a Dell és az Apple volt képes növelni az eladásait, a legjobban pedig az Acer és az ASUS esett vissza. 

Az IDC még pesszimistább, ugyanis globálisan 10,8 százalékos visszaeséssel számol a harmadik negyedévben. A gyártók sorrendje itt is azonos persze, ugyanakkor az IDC szerint mindenki rosszabb eredménnyel zárta az elmúlt hónapokat. 

Abban mindkét nagy cég egyetért, hogy az Apple a harmadik legerősebb márka lett Amerikában, és egyre közelebb van a Dellhez és a HP-hoz. Az Apple továbbra is felülteljesíti a globális eredményeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.