Hirdetés

Itthon is kaphatóak a Samsung noteszgépei



|

R-szériás, teljesítményre és designra kihegyezett noteszgépeivel és N-es sorozatú netbook modellekkel indítja a Samsung a hazai mobil számítógép értékesítést. Sajátos szerviz szolgáltatásával mindenképpen kilóg majd a sorból a koreai gyártó.

Hirdetés

Mai üzletnyitó sajtótájékoztatóján jelentette be a Samsung, hogy Magyarországon is belép laptop és netbook piacra. A 2010-es évben három netbook (N-es széria) és hat laptop (R-es széria) modellel alapozzák meg az új üzletágat. A készülékek igényes kivitelezésű, felső kategóriát célzó modellek, ám a kétéves garanciát sajátosan implementálja itthon a gyártó.

 

 

sajto1_.jpg

 

A koreai cég hazai vezetője, Mr. DH Kim nyitóbeszédében kiemelte, hogy noteszgépeik gyártásakor zömmel, mintegy 75 százalékban házon belül előállított komponensekből dolgoznak. A cég ennek tulajdonítja, hogy a Gartner felmérése szerint a Samsung noteszgépek rendelkeznek a legalacsonyabb meghibásodási aránnyal. Termékeikkel továbbra is a prémium kategóriát célozzák meg, így árpolitikájukat is ehhez igazítják.

 

 

samsung torta
 

 

 

A netbook kategóriában három modellel indul az értékesítés. Az N210-es 12 órás üzemidőt biztosít, az N150-es és NB30-as rendre 8,5 illetve 11 órát bírnak a specifikációk szerint. Mindháromba tükröződésmentes, LED háttérvilágítású kijelzőt és webkamerát építettek. Az N210-es modell különleges kristálymintázatú design-jával hívja fel magára a figyelmet, míg az N150 jellegzetessége a beépített forgópánt. A sérülés- és karcolásmentes tok a fizikai károsodás kockázatát is csökkenti. Az NB30-nak kiemelkedő a strapabírása: rázkódásvédelemmel látták el, ezáltal a HDD ütés vagy leejtés esetén sem sérül. A többi Samsung netbookhoz hasonlóan az N210, az N150 és az NB30 is megkapta a vezető környezeti és felhasználhatósági minősítést (TCO) és megfelel az ECO RoHS (veszélyes anyagok korlátozása) előírásainak.

 

 

netbooks_.jpg

 

 

A hat új noteszgépből az R580-as felső kategóriás modellt érdemes leginkább kiemelni. A Core i5 vagy opcionálisan Core i7 technológia bőséges számítási és grafikus teljesítménnyel kecsegtet HD mozgókép lejátszáshoz vagy játékokhoz is. A 16:9 oldalarányú, 15,6 hüvelykes LED megvilágítású kijelző mellett külső megjelenítő, akár HDTV is használható a HDMI port révén. Az USB sleep-and-charge portnak köszönhetően a hordozható meghajtók akkor is feltölthetők, ha a notebook épp ki van kapcsolva. Numerikus billentyűzet és a Samsung kristály designja teszi impozánsabbá a készüléket.

 

 

r580__.jpg

 

A Samsung Magyarországon netbookjaira egy, noteszgépeire két év jótállást vállal. Ez részleteiben kissé eltér az általános két éves garanciától. Az első évre teljes körű jótállás vonatkozik, míg a második évben csak magára a készülékre érvényes, a tartozékokra – például tápegység – nem vállalnak garanciát. Ha a meghibásodás a második évben következik be, azzal nem indul újra a garanciális időszak. A vásárlók az üzletekben vagy a szervizekben adhatják le a meghibásodott készüléket a legfeljebb 5 napos javítási időszakra, szervizből minden megyeszékhelyen és sok nagyobb városban is található legalább egy.

 

A cég nem szolgált konkrét számokkal piaci várakozásait illetően. Annyit megtudhattunk, hogy már az idén jelentős szereplőkké kívánnak válni ezen a vonalon, a következő évre pedig már újabb termékvonalak bevezetését tervezik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.