Hirdetés

Samsung okostévék magyar tartalommal



|

A legtöbb 2011-es Samsung tévé már alkalmazásokat futtat.

Hirdetés

Tegnapi sajtótájékoztatóján nemcsak legújabb okostévé palettáját ismertette a Samsung, hanem bemutatta az első magyar tartalomszolgáltató alkalmazásokat is.

 

A gyártó 2011-es tévékínálatában a LED háttérvilágítású LCD modellekre koncentrál. Prezentációjában Kováts Botond, a Samsung Electronics Magyar Zrt managere elmondta, hogy túl a képjellemzők fejlesztésén a készülékek tudására, azaz a tartalomra koncentrálnak. Kihasználva a legtöbb otthonban rendelkezésre álló internet hozzáférést a tévék már nem a csak USB és hálózati DLNA lejátszóként képesek működni, de alkalmasak a Samsungapps.com kínálatából letöltött alkalmazások futtatására is, a középkategóriás 5500-as modelltől kezdődően egészen a kínálat csúcsát képező 9500-asig. Az alkalmazás-kínálat ma már elég jelentős, tartalomszolgáltató modulok, játékok és még tudományos illetve oktató jellegű alkalmazások is elérhetők.

 

 

 

 

Új funkció az idei modellekben a Search All, mellyel a tévével DLNA kapcsolatban álló eszközökön (okostelefon, médiakiszolgáló, PC) egységesen végezhető keresés. Karosszékből böngészhetünk a flash kompatibilis Web Browser révén, gépeléshez a távirányító vagy okostelefon használható. Legjelentősebb tartalmi újítás, hogy néhány magyar tartalomszolgáltató is elérhető lesz a kínálatban, így kényelmesebben olvasgathatjuk, nézegethetjük majd az itthoni tartalmakat, köztük videós bemutatókat is.

 

 

 

 

A hálózati és IPTV jellegű funkciók mellett továbbra is lejátszhatók a legnépszerűbb médiaformátumok (pl. DivX, MKV) a Samsung okostévékkel, és az elhangzottak szerint a régebbi, 1-2 éves készülékek formátum kompatibilitásának javítására is figyelmet fordít a gyártó.

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.