Hirdetés

Samsung Portable SSD T1 250 GB teszt: pendrive-nak álcázott SSD



|

3D V-NAND chipes 850 EVO SSD dolgozik a bankkártya méretű eszközben.

Hirdetés

Villámgyorsan elterjedt a felhő és a fájlszinkronizálás, köszönhetően az egyszerű, kényelmes felhasználásnak, de nagy fájlok hordozására továbbra sem alkalmas az internet. Erre a legjobb egy USB-s tároló, amely lehet flashalapú USB-kulcs, USB-n kapcsolódó hagyományos merevlemez vagy külső SSD is. Utóbbi nagy előnye, hogy forint/gigabájt mutatója nagyjából egy szinten van a pendrive-okéval, azonban sokkal gyorsabb, és elérhető akár 1 TB-os változatban is.

Hirdetés


A magas ár miatt azonban még nem kimondottan zsúfolt ez a piac, de még ha az is lenne, a Samsung T1-es szériája akkor is kitűnne a mezőnyből. A bankkártya méretű, mindössze 9,2 mm-es tároló microB USB 3.0-n csatlakozik a géphez egy viszonylag rövid kábellel. A beüzemelés az apró segédprogrammal egészen egyszerű; mindössze pár kattintás az első beállítás, melynek során a teljesítményt nem befolyásoló (!), jelszavas védelmet is beállíthatunk, de érdemes vigyázni, mert a program exFAT-re formatálja a T1-et.


A T1 belsejében egy 3D V-NAND-chipekre épülő 850 EVO SSD-t rejtettek el, abból is az mSATA változatot. Ezt jól mutatták a mérési eredmények; sikerült 400 MB/s körüli, sőt többször e feletti sebességeket elérnünk, de a natív SATA6G-n kapcsolódó modell csúcssebességét (különösen IOPS-ben) sajnos nem kapjuk meg. Ennek ellenére kiváló külső SSD a T1-es széria, azonban a magas, ám reális árat csak annak éri meg kifizetni, akinek tényleg nagyon gyors és rázkódásra érzékelten külső tárolóra van szüksége. Mindenki másnak továbbra is a külső, 2,5 colos HDD-k érik meg a legjobban.


Névjegy

– Ár: 57 990 Ft
– Teljesítmény: 9
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 8


Adatok:

– 232,88 GB valós tárhely
– 421,8/396,4 MB/s olvasási/írási teljesítmény
– „microB” USB 3.0 csatlakozó
– 12 cm-es kábel
– 9,2×71×53 mm
– 25 g


Előny: SSD-teljesítmény, kis méret, cserélhető kábel, szoftver
Hátrány: műanyag ház, csak fekete szín, egyféle hosszúságú kábel, drága

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.