Hirdetés

Samsung: rugalmas kijelzők akár már jövőre



|

A Samsung 2012-re tervezi a rugalmas OLED kijelzőkkel felszerelt okostelefonjai bemutatását.

Hirdetés

Ahhoz hogy a mobilkészülékek piacán egy cég sikeres legyen hihetetlen rugalmasságra van szüksége. Úgy tűnik, hogy ezt a marketinges hangvételű kijelentést egyre többen veszik szó szerint. 2007-ben a Sony elkezdte a hajlítható papírvékonyságú kijelzők tesztelését. A Nokia egy évvel később bemutatta a Kinetic névre keresztelt koncepcióját, melynek prototípusát a múlt héten csavargathatták, tekergethették és hajlítgathatták a Nokia World-re kilátogatók. A készülék alakváltoztató képessége pedig nem csak amolyan biztonsági extra, mert a finn mérnökök funkciókat is csatoltak az egyes deformálódásokhoz.

Igaz a Samsung Electronics már ez év júniusában jelezte, hogy szeretne rugalmas kijelzőjű készülékeket a piacra bocsájtani, hivatalosan csak a pénteki bejelentése után lépett be a rugalmasság előnyeit kutató cégek csoportjába. 2012 elejére a cég olyan okostelefonokat kíván bemutatni, melyek kijelzője hajlékony lesz. A technológiát a későbbiekben igyekszenek majd kiterjeszteni a táblagépek és az egyéb hordozható készülékek irányába is. 

A Samsung a kijelzőit olyan előre meghajlított merev tokokban mutatta be, melyekben egy hagyományos kijelző valószínűleg kilehelte volna az utolsó szikráit is. A hajlítható kijelzők ezzel szemben ebben a kitekeredett helyzetben is megfelelően működtek. Az alkalmazott technológiáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az minden pixelnél fénykibocsátására alkalmas anyagot használ.

A rugalmas kijelzők fokozatos előtérbe kerülése számos kérdést vet fel. Az első talán, ami válaszra vár az az, hogy a felhasználók számára milyen előnyökkel fog szolgálni egy drágább megoldást tartalmazó eszköz. Egyrészről nyilván jobban fogják bírni a készülékek az esést és az ütést, de ezen felül várhatnak valamilyen extrát az emberek? Hogyan fognak kinézni a kütyük? Jelenleg nehéz lenne megválaszolni ezeket a kérdéseket, de amennyiben a termékek piacra kerülnek és az innovátorokon, valamint korai elfogadókon kívül a többség is lecsap rájuk, akkor már lesz miről regélni. 

A kijelző próbája a kalapács

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.