Hirdetés

Samsung SE-T084M



|

Elegáns, vékony és könnyen hordozható külső DVD-író a Samsungtól.

Hirdetés

A Samsung optikai meghajtókkal foglalkozó divíziójának egyik legfrissebb alkotása az SE-T084M, amelyet elsősorban a hordozható számítógéppel folyton úton lévő felhasználóknak ajánlanak. A noteszgépek többségében megtalálható ugyan valamilyen optikai egység, ám az igazán könnyű, hosszabb távú utazást is kibíró masinák a súlycsökkentés, illetve az akkumulátor üzemidejének kímélése végett nem tartalmaznak CD/DVD-lemezeket kezelő technikát. És akkor ugye a netbookokról még nem is beszéltünk…

 

samsung_se_t084m.jpg
 

 


Az ilyen „hiányos” gépekhez azonban előbb-utóbb elkél a lemezes támogatás, a problémát pedig csak külsőleg tudjuk orvosolni. Nem szerencsés olyan meghajtót választani, amely működése külső tápegységhez kötött, hiszen előfordulhat, hogy épp ott, ahol újratelepítenénk a Windowst, nincs konnektor. Evidens tehát, hogy az USB-s áramellátást kell preferálnia annak, aki semmiféle megkötést nem hajlandó eltűrni, az SE-T084M pedig pont egy ilyen külső eszköz.

se-t084m.jpg
 


A világos és sötétszürke színekben pompázó vékony dobozka ráadásul igazi helykímélő egyed, a lemez betöltése ugyanis nem a megszokott tálcás módszerrel történik, hanem elég a lemezt betolni az előlapi nyíláson, és a mechanika már be is szippantja a korongot. A kivétel egy gomb megnyomásával történik, lassan, de biztosan kapjuk meg azt, aminek tartalmát pár perccel ezelőtt még tallóztuk.


Írási képességeit tekintve az SE-T084M az elitbe tartozik, a normál, egyrétegű médiumok mellett a kétrétegű lemezeket is képes olvasni/írni. Kiemelkedő pörkölési sebességre azonban ne számítsunk, a DVD-kre maximum nyolcszoros, míg a CD-kre legfeljebb huszonnégyszeres tempóval égethetünk adatokat. Az elkészült lemezeket a LightScribe lemezcímkéző szoftverrel feliratozhatjuk. Nagy piros pontot adunk a gyártónak a meghajtó mellé csomagolt ajándék miatt, amely nem más, mint egy puha, kipárnázott tokocska, ami két használat között remek védelmet nyújt az eszköz számára.


Értékelés

Előny: az egyik legolcsóbb külső slim DVD-író a piacon

Hátrány: ráférne egy frissítés a mellékelt programokra


Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 4,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.