Hirdetés

Samsung SyncMaster FX 2490HD



|

Tévéket megszégyenítő képességekkel dicsekedhet a ledes FX2490HD monitor, még az MKV fájlok és a DTS hangsáv lejátszása vagy a kódolt adások vétele sem probléma számára.

Hirdetés

A tervezők kihasználták a LED háttérvilágítás adta lehetőségeket és ügyeltek a közel fekete, enyhén vöröses barna készülék karcsúságára. A hátoldal számos extra bemenetet rejt, a két HDMI mellett minden létező analóg képi bemenet (az S-Video-t kivéve) előfordul, a PC hangját is bevezethetjük és van fülhallgató és digitális hang kimenet is. Monitor vonalon extrém különlegesség a hibrid tuner, mely a CI aljzat révén kódolt adások vételére is alkalmassá tehető.


Egyetlen USB aljzat található a monitoron, de médialejátszója meglehetősen fejlett. Elbánik az MKV állományokkal is és megengedi, hogy váltsunk a hangsávok között, ugyanakkor a belső feliratokat nem mindig sikerül megtalálnia. Nagyon szépen lejátssza a külső SRT feliratokat, ékezettel egyetemben, még a nemzeti karakterkészlet (például angol, cirill, kelet-európai) is megválasztható az ékezethelyes megjelenítés érdekében.

 

Még tévékészülékek esetében sem általános a DTS hang támogatása, a Samsung FX2490HD-ba ezt is beépítették, képes sztereó hangszóróin megszólaltatni, illetve az optikai hangkimenetre küldeni a DTS hangsávokat. Méreteihez képest jó hangzással dicsekedhet a készülék, amit a hang sablonokkal (film, tiszta hang, hangosított, normál és zene) finomíthatunk.

 

Méreteihez képest jó hangzással dicsekedhet a készülék, amit a hang sablonokkal (film, tiszta hang, hangosított, normál és zene) finomíthatunk. A kép minősége jó, finoman hangolható. A MagicBright címszó alatt válthatunk film, internet, szöveg, dinamikus kontraszt és egyedi fényerő sablonok között. A TN panel eredendően szűk nézőszögét kiegészítették a MagicAngle funkcióval, mely nem ideális nézőszög esetén igyekszik kompenzálni, igen mérsékelt sikerrel. Technomán PC vagy Mac felhasználóknak egy igazi gyöngyszem az FX2490HD, akkor is, ha a sok extrának megkérik az árát.

 

Névjegy:

Samsung SyncMaster FX 2490HD
Forgalmazó: Samsung Electronics Magyar Zrt.
Ár: 118 190 Ft
Web: hopp.pcworld.hu/7585

 


Adatok:


- 24 hüvelykes képátló, 16:9 képarány
- LED háttérvilágítás, 170/160 fok nézőszög, MagicAngle
- 1920×1080 képpont natív felbontás
- 5 ms válaszidő, 250 cd/m2 fényerő, Dinamikus kontraszt
- VGA, 2 db HDMI, komponens, kompozit és SCART képi bemenetek
- Optikai hang kimenet, jack audio bemenet, jack fülhallgató kimenet
- Hibrid TV tuner (analóg, DVB-T, DVB-C), CI bemenettel
- 2×5 Wattos hangszóró
- AVI, MKV, DTS kompatibilis médialejátszó
- 35 Watt tipikus fogyasztás
- 579×436× 216 milliméteres méretek állvánnyal

 

Értékelés:
Samsung SyncMaster FX 2490HD
Előny: Jó képminőség, kiváló médialejátszó, a tuner kódolt adásokhoz is jó, kis fogyasztás
Hátrány: Nem olcsó
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 3,5

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.