Hirdetés

Samsung T220HD: monitor és TV



|

A T220HD dizájnos monitorként valamint analóg és digitális tévévevőként is használható – a maga helyén.

Hirdetés

A teljes HD-felbontású monitorok és televíziók egyelőre elég drágák, az ár-felbontás optimumán jelenleg a 22 és 24 hüvelykes TFT-monitorok állnak. Közülük kerül ki a Samsung T220HD is, amely elég képernyőterületet biztosít a kreatív alkalmazások és terjedelmes weboldalak megjelenítéséhez, vagy HD-videoanyagok kielégítő részletességű lejátszásához. Lakkfekete, elegáns burkolatot kapott, aminek egyetlen hátránya, hogy vonzza az ujjlenyomatokat. A könnyen le- és felszerelhető talp, valamint az állvány kiválóan illik a dizájnba, ám nem biztosít nagy szabadságot. Legnagyobb hibája konkrétan az, hogy negatív szögbe (lefelé) nem billenthető vele a panel. Ez még nem lenne olyan nagy gond, ha nem TN-típusú cellákból épülne fel a képernyő, amelyek jellegzetessége, hogy a kép középvonalához képest csak szemből vagy felülről látszanak megfelelően. Sajnos nincs lehetőségünk a panel előrebillentésével kompenzálni a TN LCD technológia gyengeségét, ha például fekve szeretnénk nézni a képet.

 

samsungt220hd_.jpg

 


Asztali használat esetén azonban ennek a hiányosságnak semmi szerepe nincs: széles vízszintes betekintési szög, kiváló dinamikus kontrasztkezelés, szép színek és fürge képpontok jellemzik a készüléket. Mindenféle bemenettel ellátták ahhoz, hogy bármilyen PC-hez vagy modern szórakoztatóelektronikai készülékhez (Blu-ray lejátszó, játékkonzol) csatlakoztatható legyen, HDMI-aljzatból kettővel is rendelkezik. Legnagyobb extrája a nagy felbontás mellett a beépített analóg és digitális TV-tuner. Szerencsére nem spórolták ki az optimalizáló áramköröket sem, a normál felbontású tévéadást szépen feljavítja az elektronika, a sportközvetítések sem jelentenek számára gondot. Sokoldalú megjelenítőnek ajánljuk egy erős központi szerepű multimédiás számítógép mellé.

 

 

samsungt220hdconnect_.jpg

 


Névjegy


Termék: Samsung SyncMaster T220HD

Forgalmazó: Samsung Electronics Zrt.

Ár: 109 910 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/5106

 

 

 

Adatok

 

  • 22 hüvelykes képátló, 16:10 oldalarányok
  • 0,282×0,282 milliméteres képpont méret
  • 1680×1050 képpontos TFT-panel, TN LCD cellaszerkezet
  • 10000:1 dinamikus kontraszt
  • 5 ezredmásodperc válaszidő
  • Analóg és digitális (DVB-T) TV vevő
  • 2 HDMI, DVI-D, VGA, kompozit és RGB bemenetek
  • Sztereó SRS TruSurround XT hangszórók 2×3 Watt

 

 

 

Értékelés

 


Samsung SyncMaster T220HD

Előny: kiváló képminőség monitorként és televízióként is, jó távirányító, energiatakarékos

Hátrány: negatív irányba nem dönthető, a TN-panel függőleges betekintési szöge szűk

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 5

Ár/érték: 3,5


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.