Hirdetés

Samsung T27A950



|

Gyönyörű monitor érkezett szerkesztőségünkbe a Samsungtól. A 2011-es CES kiállításon Innovation Design and Engineering díjban részesült, szinte papírvékony kijelző egyedi kialakítását az origamizás ihlette.

Hirdetés

A kijelző és az ezüstmetál színű, csiszolt alumíniumtalp egybeforr, így mind az irodába, mind az otthoni környezetbe modern stílust visz. A monitor akár a cég zászlóshajója is lehetne, már csak azért is, mert egy lobogó zászlót is beleláthat az ember, ha egy kis fantáziával is rendelkezik. A készülék vékony kialakítása miatt a csatlakozók már csak a talpba fértek el, így természetesen a falra fúrt elhelyezés ötlete fel sem merülhet, de ez nem is baj, mert a kijelző a talpával együtt alkot egységes egészet.

 

 



A talpban lévő csatlakozók száma elképesztő! Találunk itt mindent az RF-antennacsatolótól a HDMI-n keresztül az USB-csatlakozóig, talán éppen ezért furcsa, hogy hagyományosabb monitorcsatlakozók nem fértek ide. Az én DVI-csatlakozós laptopomhoz például vennem kellett egy külön DVI–HDMI-átalakítót, hogy megnézhessem, milyen is a monitor képe.

Kiderült, hogy szép. A Blue LED-panel gyönyörű színeit csak a fényereje múlta felül – néha zavaróan, így kissé le kellett vennem a fényerőből, de amint a nap elkezdett besütni a dolgozószobámba, máris örültem a plusz lumeneknek.

 

 

 



A monitor 3D-képességei megdöbbentőek. Lehet, hogy a méretéből adódik, de például WoW-ozás közben tökéletesen el lehet merülni a látványban, a táj felett repkedni így igazán különleges élmény lett, órákig el lehet nézelődni. A 3D-szemüveg ugyan elnyel némi fényt, és ezáltal sötétedik a képernyő, de itt újra visszautalnék a „túl fényes” problémámra.

A készülék Smart TV-funkciókkal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha internethez csatlakozhatjuk, akkor máris elérjük vele a Samsung által nyújtott online tartalmakat, amelyek közt a természetfilm-csatornáktól a Facebook-kliensig rengeteg minden megtalálható. Bár mindezen tulajdonságok és a készülék kiemelkedő formavilága a monitor magas árát talán nem támasztja alá, ám egy Design díjat mindenképpen hoztak a számára, és egyet most tőlem is kap.

Adatok:

- Smart TV-funkciók
- 3D-kijelző
- HDMI-csatlakozó
- UTP és opcionális Wi-Fi
- Ajándék 3D-szemüveg
- Forgalmazó: Samsung
- Ár: 169 000 Ft
- Web: samsung.hu

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.