Hirdetés

SandForce-alapú SSD-k az Inteltől



|

Az Intel új, 520-as SSD-sorozata öt modellel rajtolt el, és mindegyikben a SandForce SF-2281-es vezérlője van.

Hirdetés

Az Intel legújabb SSD-sorozata az 520-as széria, amely a SandForce 6 Gbps-os, SF-2281-es vezérlőjére épül. A meghajtócsalád öt modellt tartalmaz, amelyek kapacitása 60 és 480 GB között mozog.

 

Első pillantásra a meghajtók hasonlóak az OCZ Vertex 3-hoz vagy a Kingston HyperX-hez, de az Intel kiemelte, hogy az 520-as széria a legjobb minőségű lapkákból készült, a gyártásban pedig az IMFT, az Intel és a Micron kapcsolt vállalkozása segédkezett.

 

 

Az Intel a nyomtatott áramköri lapot is áttervezte, és egyedi firmware-t is írt a meghajtókhoz. Az Intel állítása szerint az utóbbi miatt az SSD-k jóval stabilabbak, mint a más SF-2281-es vezérlővel ellátottak. Az első tesztek egyébként alátámasztják az Intel kijelentését, ugyanis a többi SF-2281-es vezérlőknél jelentkezett a tesztek során kékhalál, míg az Intel SSD-knél nem.

 

Az 550 MB per másodperces olvasási és 520 MB per másodperces írási sebességre képes SSD-k ára 149 dollártól indul (60 GB-os modell), és egészen 999 dollárig terjed (ez a 480 GB-os változat ára).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.