Hirdetés

SanDisk Extreme II 240 GB SSD - Gyorsít és véd



|

Remek gigabájt/forint áron érkezik a SanDisk második generációs SSD zászlóshajója, az Extrem II, ami az elődeihez képest alaposan felgyorsult.

Hirdetés

A termék immár nem a SandForce, hanem a Marvell 88SS9187 vezérlőjét, valamint a SanDisk saját firmware szoftverét és 19 nm-es ex2 ABL MLC NAND megoldását használja, amelybe a cég saját fejlesztésű, gyors reagálású nCache pufferzónája került, a DRAM tároló mögé, de még a kapacitás nagy részét kiadó, nyolc részre osztott NAND flash tárterület elé.

Hirdetés

A technológiának köszönhetően a kisebb írási műveletek nem kerülnek rögtön a lassabb MLC NAND szektorokhoz, hanem a jóval gyorsabb nCache szolgálja ki a vezérlőtől érkező kéréseket, ami szintén nyolc különböző sávon képes működni. Amint ez a pufferterület megtelik, vagy üresjáratba kerül az eszköz, az nCache átvezeti a NAND-szektorokba az adatokat, addig viszont megőrzi azokat. A megoldás előnye az MLC NAND tárhely terhelésének csökkentése, ami nemcsak a hosszabb élettartam, hanem az alacsonyabb áramfogyasztás terén is érezhető pluszt ad, illetve a gyorsabb adatmozgatásról se feledkezzünk meg.

Az Extreme II 550 MB/s olvasási és 520 MB/s írási tempóra képes, amely ugyan elméleti maximum, ám a tesztek tanulsága szerint valós körülmények között is igen közeli értékek mérhetők. Ráadásul remekül tuningolható, így gamerkonfigurációk mellé is ideális választás lehet. A termék 120, 240 és 480 GB-os változatban vásárolható meg, mindegyik kiadásában közös az öt éves gyártói garancia, a becsült kétmillió órás élettartam, valamint a beépített fejlett adatkezelő eszközök (Bad Block Management, Garbage Collection).

Specifikációk

SATA Revision 3.0 (6 Gbit/s) csatlakozó
120/240/480 GB-os kivitel
Marvell 88SS9187 vezérlő
19 nm SanDisk eX2 MLC NAND
550 MB/s olvasási, 520 MB/s írás maximális sebesség
69,85 × 100,5 × 7 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.