Hirdetés

Sapphire adapter az ATI Eyefinity-hez



|

Az olcsó adapter a DisplayPortot Single Link DVI csatlakozóvá alakítja az AMD Radeon HD 5000-es kártyáin.

Hirdetés

A Sapphire saját bevallása szerint az AMD legnagyobb partnere a videókártyák piacán, és szinte minden fajta ATI GPU-t gyárt. Természetesen a Radeon HD 5000-es szériával is foglalkoznak, amely sorozaton általában megtalálható egy DVI, egy VGA és egy DisplayPort csatlakozó.

 

A megfelelő csatlakozókkal, illetve adapterekkel könnyedén használhatunk tehát három monitort is egy ilyen videókártyával, illetve az ATI Eyefinity játékélmény részesei is lehetünk. A legnagyobb problémát a DisplayPort jelenti, hiszen egyelőre kevés monitor használja, az átalakító pedig nehezen és drágán elérhető ehhez a csatlakozáshoz.

 

 

A Sapphire ezért egy olcsó adaptert szándékozik kínálni a felhasználóknak, amely minden Radeon HD 5000-es sorozatba tartozó kártyájukkal képes együttműködni, és a DisplayPortot Single Link DVI csatlakozóvá alakítja. Az adapter maximum 1920 x 1200-as felbontást tud kezelni, tehát egy 24 hüvelykes kijelzőt. Eyefinity konfigurációban 5760 x 1200-ig támogatja az ATI játékmódját.

 

(Szerk.: természetesen nagy segítséget jelent ez az adapter a felhasználók számára, ám előfordulhat, hogy még így sem problémamentes egy többmonitoros rendszer kiépítése. Emiatt nemcsak DisplayPort->DVI, hanem DisplayPort->D-Sub átalakítót is forgalmaz a Sapphire, amit mi magunk is kipróbáltunk egy három kijelzőt használó Eyefinity rendszeren. Mondanunk sem kell, hiba nélkül üzemelt ezzel az átalakítóval is ez a funkció, tehát egészen olcsó monitoroknál is lehetséges a többmonitoros technológia használata.)

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.