Hirdetés

Sapphire HD 5770 Flex Edition: EyeFinity egyszerűen



|

A Sapphire új videókártyája könnyedén megbirkózik egyszerre három monitorral.

Hirdetés

Az ATI EyeFinity beállításához szükséges három monitort a legtöbb videókártya nehezen képes egyformán kezelni. A Sapphire erre igyekszik megoldást kínálni legújabb kártyájával, a HD 5770 Flex Editionnel.

 

A kártya közvetlenül képes két DVI portjában fogadni a monitorokat, azonban passzív DVI-átalakító segítségével a HDMI vagy a DisplayPort csatlakozókat is hasznosíthatjuk a harmadik kijelzőhöz. A Sapphire szerint egyébként a négy monitoros felállás sem okoz gondot a kártyának, ekkor azonban már a DisplayPortot is használnunk kell.

 

 

Az alapötlet valóban jó, azonban a GPU választása érdekes. A Radeon HD 5770-es lapka 850 Mhz-en működik, 800 stream processzorral. 1 gigabájt GDDR5-ös memóriája 1,2 GHz-en ketyeg, és egy ventilátor került rá, dupla hőleadóval.

 

Kérdéses azonban, hogy a kártya három monitor esetében, 5760 x 1200-as felbontás alatt képes-e kiszolgálni az erőforrás-igényesebb játékokat. Az eddigi tesztek alapján a Crysis Warhead például minimum-beállításokkal is játszhatatlan EyeFinity módban.

 

A Sapphire HD 5770 Flex Edition áráról és várható megjelenéséről egyelőre nincs információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.