Hirdetés

Sapphire HD 7970 6 gigabájt memóriával



|

Egy-GPU-s videokártya még soha nem kapott ennyi VRAM-ot.

Hirdetés

A Sapphire új magaslatokba emelte az AMD Radeon HD 7970-es videokártyáját. Az idei CeBIT-en kiállított Toxic Radeon HD 7970 6 gigabájt VRAM-ot kapott, ezzel pedig a világ első olyan egy-GPU-s videokártyája, amelyre ennyi memória került.

 

A 6 GB VRAM miatt a nyomtatott áramköri lap mindkét oldalán memóriachipek sorakoznak, ezért hátul egy plusz alumínium bordára volt szükség. Ez azért is kellett, mert nem csak a referenciaérték duplája a memóriamennyiség, de a gyári 5,5 GHz-es órajelet is felemelte a Sapphire 6 GHz-re.

 

Természetesen a Toxic vonal jegyében a GPU-t sem hagyták érintetlenül: az eredeti 925 MHz-es órajelet 1100 MHz-re tornázták fel, azonban a BIOS-ban ez még tovább emelhető, 1150 MHz-re. Sajnos a Sapphire nem adott információt a kártya áráról és elérhetőségéről.

 

Képforrás: ComputerBase.de

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.