Hirdetés

Sapphire Vapor-X HD 7970 6 GB memóriával



|

Az eddigi legerősebb Radeon HD 7970 érkezik a piacra.

Hirdetés

Az AMD Radeon HD 7970 egy ideig a világ legerősebb egy-GPU-s videokártyája volt, azonban az NVIDIA Keplerének köszönhetően a Tahiti architektúra lecsúszott a trónról, hiába dolgozik több tranzisztorral és szélesebb memóriabusszal.

 

A Tahiti azonban elmondhatja magáról, hogy nagy barátja a tuningmegoldásoknak. Ezt a lehetőséget kihasználva mutatta be a Sapphire a legújabb kártyáját, a Vapor-X HD 7970-et, amely az adott típust tekintve talán az eddigi legerősebb modell.

 

A megduplázott, 6 GB GDDR5-ös VRAM-mal szerelt vezérlő gyárilag megnövelt teljesítményt kapott: a GPU órajele maximálisan 1100 MHz, míg a memóriáé 6000 MHz. 2D-s feladatoknál és készenléti állapotban azonban a kártya az órajeleket 300 és 150 MHz-re csökkenti, a ventilátort pedig 1150-es fordulatra állítja, amivel közel hangtalanná válik. A Sapphire árat nem adott közre, azonban a Vapor-X HD 7970 500 dollár környékén várható.

 

Képforrás: expreview

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.