Hirdetés

Seagate: 5 TB-os HDD-k, hamarosan



|

Néhány hónapon belül megérkezhetnek az első 5 terabájtos modellek.

Hirdetés

A merevlemezgyártók egyik legfőbb feladata a HDD-k folyamatos kapacitásnövelése, hiszen csak így tarthatják a versenyt az SSD-kkel szemben. A Seagate a következő lépcsőre néhány hónap múlva lép rá, egészen pontosan három hónap múlva.

 

Bár a Seagate SSD-ket is gyárt, elsősorban a merevlemezekre koncentrál. A korábban bemutatott, 4 terabájtos GoFlex HDD-jük a jelenlegi legnagyobb kapacitást kínálja a piacon. A tbreakTV interjújában elhangzottakkal megerősített információk szerint azonban ez már nem tart sokáig.

 

A gyártó hamarosan áttér az öttányéros HDD-k használatára, a tányérok pedig egyenként 1 terabájtot kínálnak majd. A tervek szerint három hónapon belül bemutatkozik az első 5 terabájtos HDD, amire kiváló alkalom lehet a 2012-es CES, hiszen a bemutató idejét tekintve aktuális. Az öttányéros kialakítást azonban még hamarabb láthatjuk majd, ugyanis egy közelgő 4 terabájtos merevlemeznél már ezt alkalmazzák majd, öt darab 800 gigabájtos tányérral.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.