Hirdetés

Seagate: az SSD-k soha nem versenyezhetnek a HDD-kkel



|

A Seagate ügyvezetője elsősorban a kapacitás miatt áll ki újból a merevlemezek mellett.

Hirdetés

A Seagate már korábban is hangot adott annak a véleményének, ami szerint az SSD-k soha nem versenyezhetnek a merevlemezekkel. Steven Luczo, a vállalat ügyvezetője most ismét arról beszélt, hogy az SSD-meghajtók bár figyelemreméltóak technológiai szempontból, de soha nem helyettesíthetik a HDD-ket.

 

A cég ügyvezetője elsősorban a kapacitásszükségletek miatt írta le a NAND-eszközöket, illetve az óriási gyártásköltség-különbözet miatt. Összehasonlításképp kiemelte: ha az iparnak el kell érnie az egy zettabájtot (1000 exabájt, azaz ezermilliárd gigabájt), akkor nekik és a WD-nek 1-1 milliárd dollár tőkére lenne szükségük, míg a NAND flash-gyártóknak 50 milliárdra.

 

 

Bár a NAND-technológia egyre népszerűbb lesz a notebookok, tabletek és mobileszközök körében, a nagyobb rendszerek maximum a hibrid adattárolásra térhetnek át. Míg az SSD-k hasznos szolgálatot tehetnek a cache-feladatok terén, addig az adattárolás terhe a HDD-kre marad.

 

Steven Luczo ügyvezető így zárta az érvelését:

"A flash-alapú egy tiszteletreméltó, de nem versenyképes technológia. A mi iparunk öt évvel ezelőtt 100 exabájtot adott, 2011-ben már 400 exabájtot, és várhatóan 2015-2016-ban elérjük az egy zettabájtot.

Egy zettabájt megfelel minden adatnak, amit 1957. és 2010. között digitalizáltak. Mindezt egy év alatt kínáljuk majd. Bármilyen architektúráról legyen is szó, tabletekről, mobilokról, notebookokról, ultrabookokról, PC-kről, szerverekről, a felhőről - az egy zettabájt HDD-ken lesz tárolva."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.