Hirdetés

Seagate: az SSD mindig drágább lesz a HDD-nél



|

A vállalat még idén piacra kívánja dobni az első 10 terás merevlemezét.

Hirdetés

A Citigroup technológiai konferenciájának köszönhetően érkezett pár érdekes információ a Seagate háza tájáról. A vállalat pénzügyi vezetője szerint ugyan az SSD-k ára folyamatosan zuhan, ám Dave Morton szerint a merevlemezek kapacitásának gigabájtonkénti ára ettől függetlenül mindig jobb lesz a szilárdtest-meghajtókénál.

Hirdetés


Ennek rendkívül egyszerű oka van: a merevlemezek esetében is folyamatosan csökken a tárolókapacitás ára, még ha az utóbbi időben valamelyest le is lassult a folyamat. Ez nyilvánvalóan igaz, hazánkban például bruttó 15 ezer forint környékén kezdődik az 1 terabájtos belső merevlemezek ára. A külső HDD-k sincsenek sokkal lemaradva, 19 ezer forintért már kaphatóak terás darabok.


Végül Dave Morton megerősítette, hogy az eredeti elképzeléseknek megfelelően még idén piacra kerülnek a Seagate 8 és 10 TB kapacitást kínáló merevlemezei. Az Archive széria új tagjait a vállalati ügyfelek számára tervezték a Seagate mérnökei.


(Forrás: KitGuru 1 / 2)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.