Hirdetés

Seagate Barracuda lemezek 1 TB-os tányérokkal



|

Az új Barracuda a Seagate favoritja, melyet minden területre ajánl.

Hirdetés

A Seagate ma jelentette be, hogy racionalizálja Barracuda termékcsaládját, egyúttal egyik új 3 TB-os meghajtójában 1 TB-os adattányérokat alkalmaz majd.

 

 

Úgy döntött a cég, hogy több eddigi termékcsaládot von össze egy név alatt, leegyszerűsítve ezzel a raktározást és nyilvántartást. Scott Horn, a Seagate Marketing elnökhelyettese szerint ezt kifejezetten igényelték az ügyfelek - és persze ez megkönnyítheti a versenyhivatal által nemrég jóváhagyott Seagate-Samsung merevlemez üzletág egyesülést is. Az új Barracuda család a kapacitás spektrum egészét lefedi (250 GB -3 TB), ráadásul a gyártó univerzálisan mindenhova ajánlja, munkaállomásokba, NAS-okba, HTPC-kbe, RAID tömbökbe. Olyannyira bízik terméke mindenre alkalmazhatóságában a hibrid merevelemezek sikerén felbuzdult Seagate, hogy kis fogyasztású és fordulatszámú Barracuda Green sorozatát 2012 februárjában ki is vezeti a piacról. A felső kategóriás Barracuda XT meghajtók szintén beolvadnak a Barracuda vonalbe, az XT nevet pedig csak a hibrid (SSD-HDD) meghajtók viszik majd tovább.

 

 

Az 1 TB-os tányért a legnagyobb, 3 TB-os meghajtóban alkalmazza a gyártó, mely 6 GB/s sebességű SATA csatolóval rendelkezik, fordulatszáma 7200 másodpercenként. 64 MB gyorsítótár javítja a teljesítményt, a helykihasználást pedig a Green meghajtókban is alkalmazott Seagate SmartAlign hivatott optimalizálni, azáltal, hogy 512 helyett 4096 bájtos szektorokat alkalmaz (hasonlóan a WD Advanced Format rendszeréhez)

 

Mindeközben már a saját bőrünkön is érezhetjük a thaiföldi áradások gazdasági kihatását, a Bangkok közelében lévő ipari parkot sem kímélte a víz. Egyéb cégek mellett a merevlemez gyártásban vezető Western Digital is kénytelen volt leállítani ottani üzemét, ezért ma már igen jelentős áremelkedés érezhető a hazai merevlemez piacon is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.