Hirdetés

Senkinek nem kell a MediaTek csúcsprocesszora?



|

A 10 nm-es Helio X30-rendelések 50 százalékát lehet kénytelen visszamondani a MediaTek.

Hirdetés

A MediaTek az élen jár abban a versenyben a Qualcommal, amelyben 10 nm-es chipeket akarnak biztosítani az okostelefon-gyártóknak. Az első ilyen lapka a Helio X30 lehet, ami már ebben a hónapban legördül a TSMC gyártósoráról. 

Hirdetés

A 10 nm-es chipek nagyobb teljesítményt és kisebb fogyasztást ígérnek, a Helio X30 pedig már a második negyedévben piacra kerülő eszközökben benne lehet. Bizonyos országokban így lesz ez a Qualcomm Snapdragon 835-tel is, ami a Samsung Galaxy S8-ban és a Galaxy S8+-ban kap helyet. 

A MediaTek azonban most kénytelen a TSMC-nél leadott Helio X30-rendeléseinek az 50 százalékát lemondani, ugyanis a csúcsprocesszorára nincs kereslet. 

Bár a Meizu és a LeEco is megállapodott a céggel, az utóbbi komoly pénzügyi problémákkal küzd. A Xiaomi szintén visszalépett a korábbi üzlettől. 

A MediaTek most az Oppo és a Vivo válaszára vár, ezek a cégek idén 220 millió okostelefont is eladhatnak. A Helio X30 egy tízmagos CPU, két Cortex-A73 (2,8 GHz), négy Cortex-A53 (2,2 GHz) és négy Cortex-A35 (2 GHz) maggal. A lapka négymagos PowerVR GPU-t kapott, és 8 GB RAM-ot kezel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.