Hirdetés

Shuttle barebone VIA Nano processzorral



|

A Shuttle új, XS29F barebone PC-jébe a VIA Nano processzora került. A gép alig fogyaszt, és hangtalan.

Hirdetés

 

shuttle-xs29f.jpg
 

Hivatalosan is bemutatkozott a Shuttle legújabb barebone-ja, amelybe most nem Atom processzor, de még csak nem is Core i7 került. Az XS29F-be a VIA Nano CPU-ját építették, de nem egyedül.

 

A Nano U1700 mellé raktak egy VX800-as médiaprocesszort is - mindkettő igen keveset fogyaszt. A gépbe maximum 4 GB RAM fér, a SATA II-es tárolóhely mérete választható. A DVI-és VGA-portok mellé négy 2.0-ás USB csatoló is került.

 

A Shuttle XS29F legnagyobb érdekessége a már korábban is említett alacsony fogyasztás. A rendszer gyakorlatilag hangtalanul is képes működni, mellőzve a hagyományos ventilátorokat. Azonban nem csak zajmentes, ugyanis a villanyszámlán is spórol: maximális fogyasztása nem haladja meg az 50 wattot.

 

Az új Shuttle barebone áráról egyelőre nincs információ, azonban a június 2-án kezdődő Computexen talán ez is kiderül. A VIA egyik szakembere mozgóképen is bemutatja az XS29F-et - videó:

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.