Hirdetés

Sikergyanús az új Amazon Kindle



|

A harmadik generációs e-olvasó olcsóbb, könnyebb és a képernyője is jobb.

Hirdetés

Másfél évvel a Kindle 2 megjelenésére a mai napon jelentette be az Amazon elektronikus könyvolvasójának legújabb változatát, melyen drámai változtatásokat hajtott végre. A beszámolók szerint egyértelműen a konkurencia elé akar vágni a cég a továbbfejlesztett kijelzővel, gyorsabb navigációval és a teljesen újratervezett külsővel. A Wi-Fi-s változat ára 139 dollár, míg a 3G modult is tartalmazó modellek 189 dollárba kerülnek, azaz lényegesen átlag alatti áron hozzá lehet járni.

Amazon Kindle 3
Amazon Kindle 3

 

Sokat változott tehát a belső és a külső is, mégis, az Amazon nem kívánja Kindle 3-nak hívni az eszközt, egyszerűen marad a Kindle elnevezésnél. Az új kiadás 15 százalékkal könnyebb és 21 százalékkal kisebb, mint a második generációs modell. Ugyanazt az E-Ink Pearl megjelenítőt használja, mint ami a Kindle DX (Graphite) sajátja is volt, azaz 20 százalékkal gyorsabb a képfrissítés, a gyakorlatban ez tetten érhető nem csak a gyorsabb képlefestésben, de a menük zökkenőmentesebb működésében is. Megnövelték a belső tárolókapacitást is, mintegy 3500 könyv fér el rajta a specifikációk szerint, 2000-el több, mint az elődmodellben. Fizikai megjelenését tekintve sokat javítottak az olvasón, tömege pedig 24 dekagrammra csökkent, de nem csak saját elődjénél, hanem azonos képméretű versenytársainál (pl. a Spring Design Alex eReader-nél) is könnyebb.

 


Amazon Kindle 3
Amazon Kindle 3

 

Ugyan az Amazon nem dicsekszik elektronikus olvasókészülékeinek friss értékesítési adataival, de annyit tudhatunk, hogy most már értékesít annyit, hogy lejjebb alkudhassa az alkatrészek beszerzési árát és újításokkal is felkeresik a gyártók. Ezek arra utalnak, hogy az Amazon jó piaci pozíciót ért el. Hazai megfelelői is akadnak az Amazonnak, idén több kiadó indított elektronikus kiadást és itthoni olvasó illetve iPad e-reader szoftver is kapható.

 

Az új Kindle előrendelési időszakát megnyitották, a tényleges szállítások augusztus 27-én indulnak.

 

Amazon Kindle 3
Amazon Kindle 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.