Hirdetés

Sikerült elérni, hogy akár 20%-kal fényesebbek legyenek az OLED panelek



|

A Michigani Egyetem mérnökei által elért áttörés akár közvetlenül is hatással lehet eszközeink működésére.

Hirdetés

Továbbra is elég fontos, hogy a gyártók mennyire képesek olyan energiahatékony megoldásokkal előállni, amelyek segítenek abban, hogy akkumulátorral működő eszközeink lehetőleg ne adják meg magukat néhány óra használat után. Nyilván sok tényezőtől függ az, hogy egy-egy telep mennyi ideig képes üzemképes állapotban tartani egy kütyüt, így például nemcsak az számít, hogy épp milyen alkalmazásokat pörgetünk, de az is, mekkora a kijelző fényereje.

Hirdetés

Ezért is lehet nagyon fontos áttörés az, hogy a Michigani Egyetem mérnökeinek sikerült előállniuk egy olyan elektródával, amelynek köszönhetően egy OLED panel akár 20%-kal több fényt képes kibocsátani. A kutatók szerint ez kitolhatja az akkumulátorok élettartamát az olyan laptopok és okostelefonok esetében, amelyek ezt a fajta kijelzőt használják. Sőt, a jövőben akár energiatakarékosabbak lehetnek a TV-k és egyéb képernyők is.

Az új elektróda képes megakadályozni, hogy a fény beszoruljon az OLED panel egy részébe, így pedig meg lehet tartani a szükséges fényerősséget, miközben csökken az energiahasználat. Ráadásul elvileg ez az újítás könnyen be is illeszthető az OLED panelek gyártási folyamatába. Egyébként a kutatók szerint az OLED kijelzők által generált fény nagyjából 80 százaléka ragad benn, ha nem lépnek közbe a mérnökök.

Jó hír, hogy az új megoldás kapcsán már be nyújtották a szabadalmat, és a kutatók szeretnék kereskedelmi forgalomba is hozni azt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.