Hirdetés

SmarDTV EuroCAM Conax CA teszt



|

A matricás tévékből is hiányzik még valami a fizetős DVB-T vételhez.

Hirdetés

Sok LCD és plazma tévén megtalálható a MinDig TV matrica, ami garantálja, hogy a készülék önállóan alkalmas a hazai DVB-T adások vételére, legalábbis az ingyenes adásokhoz bizonyosan használható. A tévék túlnyomó részén - kivéve a tuneres monitorokat - ott van a Common Interface (CI) foglalat is, ami PC-s szemmel ugyanaz, mint az egy-két generációval ezelőtti laptopokon a PC Card bővítőhely. Ha ilyen foglalat van a tévén, akkor megoldható a fizetős adók közvetlen vétele.

A MinDig TV Extra műsorok előfizetői chipkártya mellett még szükségünk lesz egy Conax modulra. Ez mechanikailag is gondoskodik a kártya illesztéséről, emellett feladata, hogy fogadja a Conax rendszerű chipkártyát és elvégezze a szükséges ellenőrzést előfizetésünk érvényességét illetően, majd szorgalmasan, folyamatosan feloldja a titkosított adatfolyamot, hogy az megjelenhessen a tévé képernyőjén.

 

SmarDTV EuroCAM Conax CA modul
SmarDTV EuroCAM Conax CA modul



A hazai kínálatban a SmarDTV EuroCAM Conax az alsó árkategóriában indul. Tesztünk során több televíziókészülékkel (Sharp LE820-on, Panasonic TX-P42G20E) is kipróbáltuk. Használata ennél egyszerűbb nemigen lehetne, bele kell csúsztatni a chip kártyát, majd a modult kártyástul a CI foglalatba. Ahogy a PC sem kényes a PC Card eltávolítására-telepítésére üzem közben, úgy elektronikailag ez nem jelent a tévéknek sem gondot. Megbízhatóan működött a modul, legfeljebb néhány tíz másodpercet vesz igénybe, míg lezajlik a hitelesítés.

 

N em csak MinDig TV Extra alkalmazza a Conax Conditional Access rendszert, vannak más műholdas és kábeles csatornák, akiknél ugyanez a modul felhasználható, persze az illetékes előfizetői kártyával. Nem csak tévéken, hanem set top boxokon is előfordul a CI foglalat, így műholdvevőkben vagy DVB-C vevőkben is jó szolgálatot tehet ugyanaz a modul (persze csak akkor, ha a szolgáltató a Conaxhoz tartja magát).

 

 

Névjegy


Termék: SmarDTV EuroCAM Conax CA modul
Forgalmazó: Sat.hu
Ár: 12 500 Ft

 

 

Adatok

 


- Hivatalos Conax Conditional Acces támogatás
- PC Card formátum, Common Interface foglalathoz
- Előfizetői chipkártya fogadása
- Fizetős SD és HD adások dekódolása
- Használható CI komaptibilis DVB-T, DVB-S és DVB-C vevőegységekkel
- Szoftverfrissítés adáson keresztül (OAD)
- Plug ans Play rendszer

 

 

Értékelés


SmarDTV EuroCAM Conax CA modul
Előny: Olcsó, problémamentesen, könnyen használható nem csak DVB-T vételhez
Hátrány: Kizárólag a Conax hozzáférési rendszerét támogatja
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 4
Ár/Érték: 5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.