Hirdetés

SMT nélkül jöhetnek a négymagos AMD Ryzenek



|

Első körben csak a 65W TDP-jű modellek válhatnak elérhetővé.

Hirdetés

A korábban számos alkalommal hiteles exkluzív információkkal szolgált Canard PC Hardware értesülései szerint az AMD megkezdte a széles vásárlói tábor számára elérhető árú, négymagos Ryzen processzorok próbagyártását. A vállalat Zen architektúrás központi egységei három teljesítményosztályban lesznek elérhetőek, a kérdéses egységek az SR3 szériába tartoznak. Az ennél erősebb egységek az SR5, míg a legerősebb Ryzenek az SR7 famíliába tartoznak majd.


Hirdetés


A beszámoló igazi érdekessége, hogy a Canard szerint a négymagos SR3 processzorok esetében a mérnökök kikapcsolták a Simultaneous multithreading (SMT) funkciót. Ez az AMD Hyper-Threadingje, a tiltás célját feltehetően a processzorok teljesítményének visszafogása jelenti. Az első körben elérhetővé váló SR3 termékek TDP-je állítólag 65W lehet.



Az SMT letiltását pozitív és negatív módon is lehet fogadni, véleményünk szerint nem érdemes búslakodni miatta, ugyanis a kérdéses processzorok várhatóan és tipikusan megfizethető gamer számítógépekben dolgoznak majd. Egyrészt a játékmotorok előreláthatóan nem mostanában lesznek képesek négynél több threadet érdemben kihasználni, másrészt pedig az Intellel ellentétben az AMD legalább a megfizethető kategóriában is valódi négymagos CPU-kat árul majd, nem pedig 2 mag / 4 thread kombinációval próbálja nyújtani a kötelezőt.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.