Hirdetés

Soha rosszabbat: emachines E520



|

Az Acer támad: az első számú noteszgépgyártóvá akarja kinőni magát.

Hirdetés

Az amerikai emachines még egy régebbi akvizíció során került az Acerhez. A céget olcsó számítógépeiről ismerik a tengerentúlon, és az Acer most ugyanebben a versenyszámban indítja el az öreg kontinensen is. Az emachines E520 noteszgépe a legalsó szegmens vásárlóit célozza, és meglepő módon éppen azokban a pontokban jó, ahol a konkurensek el szoktak vérezni. Nevezetesen nem vacak anyagokból készült, és nem spórolták ki belőle a zökkenőmentes működéshez nélkülözhetetlen dolgokat. Haladjunk sorban!

Az E520 háza nem színes, és bevonatán nem marad ott az összes ujjlenyomat. Egyszerű, fekete műanyagból van, ami - ellentétben más, ismertebb nevű gyártók belépő szintű gépeivel - végre nem valami borzalmas tapintású anyagból készült. Félreértés ne essék, láttunk már ennél sokkal jobbat, de lényegesen pocsékabbat is, ez pedig teljesen elfogadható, mivel egyáltalán nem spóroltak a felhasznált anyagokon. A méretében asztali gépet helyettesítő noteszt 15,4 hüvelykes, 1280×800 képpont felbontású LCD-kijelzővel szállítják. Már többször kifejeztük ellenérzésünket az erősen tükröződő, csillogó felületű LCD kijelzőkkel kapcsolatban, mint amilyen ebben a gépben is van, de a felhasználók imádják, a cég pedig őket akarja kiszolgálni.

 

1030acer.jpg
 

 

Az E520 nem éppen apró, így a nagy géptestben könnyen elfér a majdnem teljes értékű billentyűzet. Nálunk egy angol kiosztású billentyűzettel szerelt tesztpéldány járt, így érdemben nem tudunk nyilatkozni a kiosztás használhatóságáról, csak a gombok méretéről - ez utóbbival teljesen elégedettek voltunk. A méretes tapipad szintben van a csuklótámaszként is funkcionáló, a billentyűzet előtt elhelyezkedő borítással, és ezért nagyon kényelmes használni. A rajta lévő kis bemélyedések szokatlanok, de egyáltalán nem kellemetlen "simogatni" őket, a jobb oldalon lévő gördítősávot kiemelő vályú pedig kifejezetten kényelmes.


Celeron mobilprocesszora az Intel CPU 500-as famíliájának tagja, és már a Core architektúrára épül, így megtalálható benne a cég 64 bites utasításkészlete is. Gyakorlatilag nem más, mint egy egymagos, 65 nanométeres technológiával készülő Core 2 Duo processzor - az akku üzemidejével spóroló Speedstep nélkül. A gépet 2 gigabájt memóriával szerelték - tehát ezen sem spóroltak -, 160 gigabájtos merevlemeze és kétrétegű lemezekkel is megbirkózó super-multi DVD-újraírója van. A kommunikációt 10/100-as Ethernet vezérlő és "g" szabványú Wi-Fi vezérlő szolgálja - utóbbi egyetlen gombnyomással, külön erre a célra szolgáló funkcióbillentyűvel tiltható vagy engedélyezhető.


A noteszgép további tulajdonságaihoz kattintson - a cikk folytatódik! >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.