Hirdetés

Sokára lesznek megint olcsóak a HDD-k



|

2011. végén hamar a triplájára emelkedtek a merevlemezek árai, a visszatérés azonban sokkal lassabb lesz.

Hirdetés

A 2011. végi thaiföldi áradások előtt a merevlemezek nagyon olcsóak voltak, sokkal olcsóbbak, mint most. Az árak a katasztrófa miatt nagyon hamar megduplázódtak, sokszor megtriplázódtak. Sajnos az a folyamat, amely során az árcédulák a korábbi értékükre fogynak vissza, sokkal lassabbnak mutatkozik. Ennek a bizonyítéka az is, hogy több mint egy évvel a történtek is után túlárazottak a HDD-k.

Az áradások azért voltak ekkora hatással a piacra, mert a Western Digital, a Seagate és az őket ellátó gyártók fontos gyárakkal rendelkeztek ott. A kezdeti aggodalmak, melyek szerint nem lesz annyi merevlemez, amennyire igény van, túlzónak bizonyultak. A gyártók és a fogyasztók úgy gondolták, az egyetlen választásuk a nagy készletek azonnali megrendelése, azonban ekkora az árak már az egekbe szöktek.

Azóta a HDD-k a gazdasági válság előtti időszak áraihoz képest is drágábbak. A Seagate és a WD átlagos eladási ára jelenleg 63 dollár, szemben az áradások előtti 45-55 dollárral. A következő években lassú csökkenésre lehet számítani, amit a gyártók a lehető legjobban igyekeznek majd lassítani a magasabb bevételek miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.