Hirdetés

Sokkal olcsóbb lesz a 3D-s nyomtatás



|

2014-ben jóval kedvezőbb árú 3D-s nyomtatók érkezhetnek.

Hirdetés

Nagyon sokan várják azt a pillanatot, amikor végre otthon is lehet saját 3D-s nyomtatónk, vagy amikor olyan olcsó lesz 3D-ben kinyomtatni valamit, mint most egy jegyzetet vagy egy könyvet lefénymásolni. A csupán az idei évben elstartolt 3D-s nyomtatási szolgáltatások egyre népszerűbbek, és óriási ütemben fejlődnek. 

A műanyag figurák mellett a segítségükkel bonyolult objektumokat, ruhákat, fegyvereket, ételt és még zsebkendőt is tudunk gyártani, de persze egy fényképezőt sem gond kinyomtatni. Az egyetlen korlátozó tényező igazából az ára a technológiának. 

Egy lézeres zsugorítási eljárásnak köszönhetően 2014-től talán már ezzel sem lesz probléma, ugyanis a technológia képes óriási felbontásban alkotni, de alacsony árak mellett. A csodára azért kell még várnunk, mert a megoldás egyelőre szabadalmaztatási eljárás alatt van. A szakértők szerint a végén ugyanaz történik, mint az FDM-mel: óriási siker vár rá. Összehasonlításképp, egy FDM-es gép ára 5 éve 14 000 dollár volt, most átlagosan 300. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.