Hirdetés

Sony HDR-GW55VE teszt



|

Full HD 50p felvétel 5 méter mélyen a víz színe alatt? Szerintünk nem rossz ötlet.

Hirdetés

Szobai körülmények között könnyebb teljesíteni, de a Sony HDR-GW55VE a kalandosabb életvitelű vásárlókat célozta meg, 5 méterig vízálló, nem megy bele a por és kibírja, ha leejtik. A szembefordítható kijelzővel szerelt videokamera csatlakozóblokkját és az M2/MicroSD kártyafoglalatot vízzáró ajtó védi, a 10× zoom objektív is rejtett tengelyű. A gombok kicsit érzéketlenebbek a szokásosnál, de kiosztásuk, elrendezésük rendben van.


Túlzott önbizalomra utal, hogy a gyakorlatilag 5 megapixeles érzékelő mellé a gyártó 20 megapixeles fotókat rendel, előny viszont, hogy videózás közben is lőhetünk fotókat.
Egy strapabíró kamera láttán automatikusan azt kezdjük el latolgatni, hogy vajon miben tud a készülék kevesebbet a hasonló paraméterekkel megáldott vagy épp hasonló árú normál modelleknél. Persze a videózás a GW55VE elsődleges feladata, képes Full HD 50p felvételek készítésére is. Kiemelkedően okos optikai stabilizátorral látták el, 10× közelítésnél is remekel, de a szoftveresen 17-szeresig húzható zoom-ot már nehéz megfogni. A szokásosnál jóval nagyobb látószögű felvételek hajlamosak a beégésre (fehér égbolt), ezen a téren gyengébb az érzékelő a vártnál.


Mikor válasszuk ezt a kamerát? A Sony esetében úgy tapasztaltuk, hogy ugyan gyengébb képminőséget kapunk, mint egy vízálló fényképezőgéppel, ugyanakkor egy igazi videokamerát vihetünk magunkkal. Az elektronika megrögzötten igyekszik tartani a fókuszt, általában kitalálja gondolatainkat, szándékunkat, kiválóan stabilizálja a képet és követi a söpréseket, bevetve a gyártó minden tapasztalatát e téren. Biztos, hogy sokkal olcsóbban juthatunk HD videoképes sportos fényképezőgéphez, mely jobb fotókat készít, de ha terepvideózásról van szó Full HD felvétellel és döcögős körülmények között, akkor markánsan megmutatkoznak a GW55VE előnyei.

 

Adatok


– 1/3.91” Full HD BSI CMOS érzékelő, 5 megapixel, 10× optikai zoom, 29,8 mm-es nagylátószög, F1,8-3,4 rekesz, 3 lux minimális megvilágítás, optikai képstabilizátor, beépített vaku, szembefordítható 3,0” LCD érintőképernyő, M2/MicroSD memóriakártya foglalat

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.