Hirdetés

Sony Vaio Blu-ray PC-k júniusban



|

A Sony júniusban dobja piacra első Blu-ray meghajtóval felszerelt PC-it.

Hirdetés

A kínálatban egy noteszgép és egy asztali számítógép egyaránt szerepel majd.

A notesz az első olyan hordozható gép a világon, mely Blu-ray meghajtóval rendelkezik, bár a Toshiba is mostanában fog kijönni saját, a rivális HD DVD technológiával ellátott modelljével. Az asztali gépek mezőnyében a Fujitsu lehet a legfőbb vetélytárs, a cég szintén nyár elejére tervezi egy Blu-ray-es készülék megjelentetését.

A Vaio VGN-AR70B 17 hüvelykes, 1920×1080 pixeles widescreen LCD képernyővel rendelkezik majd, így HD (nagyfelbontású) tartalmakat is jó minőségben nézhetünk majd rajta. Hasonlóképpen meggyőző a Vaio VGN-RC729DP asztali PC, mely digitális TV-tunerrel és 19 hüvelykes LCD monitorral büszkélkedhet. Mindkét gép Blu-ray író-olvasóval lesz felszerelve. Egy Blu-ray lemez 25 gigabájt adat tárolására alkalmas, ez körülbelül ötszöröse egy mai normál DVD-k kapacitásának; másolhatunk rá számítógépes fájlokat vagy filmeket is.

Az új Vaio gépek arra is alkalmasak lesznek, hogy exportáljunk velük olyan külső forrásból származó videókat, mint amilyenek például a Sony HD kamkordereivel rögzített anyagok. Ha a felvételek már a PC-n vannak, a felhasználóknak lehetőségük van szerkeszteni vagy lemezre írni őket. Ez az alkalmazás egy jelentős rést foltoz be a cég HD kínálatában, ugyanis eddig a felvett képanyagokat nemigen lehetett bármilyen közhasználatban lévő formátumban a számítógépre importálni. A laptopon ezen kívül HDMI csatlakozót is találunk, ezzel például egy HD televízióra küldhetünk videojeleket.

Az asztali PC egy 3,2 GHz-es Pentium D processzorral és 500 GB-os merevlemezzel , a noteszgép egy 2 GHz-es Intel Core Duo T2500-as processzorral és 200 GB tárhellyel van felszerelve. A két japán modell tengerentúli piacra kerülésével kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra konkrét információkat, de a hordozható gép bevezető ára az Egyesült Államokban várhatóan 3500 dollár körül lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.