Hirdetés

Sorozatgyártásban a GDDR4 memóriák



|

Az ATI és NVidia egyaránt lecsapott a Samsung új moduljaira.

Hirdetés

Jelenleg a grafikus kártyákon széles körben alkalmazott GDDR3 memóriák leváltására szánt GDDR4 modulok 32 bites buszon kommunikálnak, és adatátviteli sebességük másodpercenként 2,4 gigabit --mindeközben 45 %-kal fogyasztanak kevesebbet, mint a GDDR3.



A Samsung új moduljára hamar lecsaptak a gyártók: az ATI év végén megjelenő R580+ (továbbfejlesztett X1900) grafikus kártya az új GDDR4 memóriákkal készül a magasabb órajel és jobb túlhajthatóság érdekében. Mindeközben a rivális gyártó -- az NVidia -- sem tétlenkedik, és az új generációs GPU (G80) mellé is az új memória kerül majd.



A biztos üzletből a rivális memóriagyártók sem akarnak kimaradni, és a Samsung után a Hynix is bejelentette saját GDDR4 moduljait, mely saját bevallásuk szerint másodpercenként 2,9 gigabit átvitelre képesek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.