Hirdetés

SSD és 2TB merevlemez a Seagate-től



|

A Seagate bejelentette első SSD-jét és új, 2 terabájtos merevlemezét.

Hirdetés

A Seagate elnöke, Bill Watkins jelentette be a vállalat két új termékét. A Seagate első SSD-jét alapvetően olyan felhasználók számára ajánlja, akiknek fontos a nagy sebesség, és ezért hajlandóak többet fizetni egy átlagos merevlemez áránál.

0530seagate.jpg


"Tudjuk, hogy az SSD még más árkategóriában versenyez, de a jelenlegi helyzetet látva körülbelül három év múlva éri el az új technológia ára a mai merevlemezekét." - mondta Watkins a bejelentéskor. A vezető szerint az SSD ugyan új technológiai szintet jelent a sebesség és a fizikai biztonság terén, ráadásul a manapság egyre fontosabb "zöld gondolat" jegyében az energiafogyasztása is jóval kisebb, az előállítási költségek miatt egyelőre nem szabad feladni a hagyományos merevlemezek fejlesztését sem.


Watkins szerint a piac akkor fog igazán ráállni az SSD technológiára, amikor a gigabájtonkénti előállítási költsége 10 cent alá süllyed. Ez jelenleg még álom, ugyanis egy átlagos 128 gigabájtos SSD gigabájtonkénti költsége 3,58 dollár. Ráadásul a felhasználók nagy része még előtérbe helyezi a maximális kapacitást is, így a fejlett országok átlagos vásárlói már terabájtokban gondolkoznak a 128 illetve 256 gigabájtos eddigi maximális SSD méretek helyett.


Éppen ezért kerül boltokba a jövő év legelején a 2 terabájtos "normál" merevlemez, amely rögtön megduplázza a Seagate eddigi legnagyobb háttértárának (az 1 terabájtos Barracuda 7200.11 és Barracuda ES.2) kapacitását.


A Seagate mindenesetre úgy döntött, míg nagy riválisa, a Western Digital még nem mert belépni az SSD-k piacára, az első lépéseket mindenképpen megteszi. A 128 gigabájtos modellek mellett ráadásul kísérletezik olyan hibrid megoldásokkal is, mint a Momentus termékcsalád, amelyben a hagyományos merevlemez mellett NAND flash technológia is helyet kapott, hogy például a bootolási időt csökkenteni lehessen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.