Hirdetés

SSD-hűtéssel újítanak a következő MSI alaplapok



|

A következő-generációs LGA1151-es alaplapokon kap helyet az M.2 Shield technológia.

Hirdetés

Az MSI bemutatott egy olyan újdonságot, amely a következő-generációs LGA1151-es alaplapjain kap majd helyet. Ez az M.2 Shield. 

Hirdetés

Gyakorlatilag egy alumínium hűtőbordáról van szó, amely teljes hosszában befedi az alaplapok M.2-2280 slotját. 

A hűtőborda egy hővezető paddal rendelkezik belül. Ez érintkezik közvetlenül az adattároló melegedő alkatrészeivel, például a kontrollerrel vagy a flash lapkákkal. A hőt a hűtőbordára küldi az M.2 Shield, ami az MSI állítása szerint csökkenti a hőmérsékleteket, és így a teljesítménykorlátot is, ami egyes csúcsteljesítményű M.2-es PCIe SSD-knél jelentkezik. 

A gyorsabb M.2-es SSD-k között sok hajlamos melegedni, eközben pedig csökken a teljesítmény - ezt a sort erősíti többek között a Samsung 950 Pro is. Az M.2 Shield megoldás remélhetőleg javít valamit a helyzeten. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.