Hirdetés

SSD merevlemezek a Dell gépekben



|

A Dell a biztonságosabb és gyorsabb adattárolás mellett döntött.

Hirdetés

Az SSD a merevlemezes meghajtók flash memória alapú alternatívája. A hagyományos merevlemezes meghajtókkal ellentétben az SSD nem tartalmaz forgó lemezeket és író/olvasó fejeket, ezért működés közben zajtalan. Az új meghajtók mérete és alakja megegyezik a merevlemezes meghajtókéval, és ugyanazokkal a csatlakozókkal látják el őket, így a meglévő rendszerekbe könnyen beilleszthetők. Az új meghajtók akár 23 százalékos rendszerteljesítmény-növekedést biztosítanak és körülbelül 34 százalékkal rövidebb rendszerindulást tesznek lehetővé, mint a hagyományos merevlemezek.

 

"Az SSD meghajtó nagyszerű adattárolási technológia mobil felhasználóink számára. Iparágvezetőként elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az újgenerációs Latitude termékekben a legújabb technológiát tegyük elérhetővé" - mondta Eric Greffier, a Dell EMEA Felhasználói Termékek Igazgatója.

 

A Gartner felmérése szerint a két leggyakoribb hardverhiba egyike a merevlemez meghibásodása, ám az SSD esetében a helyzet megváltozott. A tesztek szerint az SSD meghajtók akár 1300 Gs mértékű rázkódást is kibírnak, ami kétszerese a hagyományos merevlemezes meghajtók tűrőképességének. A kísérletekben használt notebook-ok egyéb alkatrészei előbb mondták fel a szolgálatot, mint a notebook-ban lévő SSD meghajtók. Az esetleges hibalehetőségek mértéke is három és félszer kisebb a hagyományos merevlemezes meghajtókhoz képest.

 

"Jelentős mérföldkő ez a személyi számítógépek fejlődésében. A flash memória a hagyományos merevlemezes meghajtók hatékony alternatívája" - mondta Eli Harari, a SanDisk alapító ügyvezető igazgatója. "Azok a 'céges-utazó titánok', akik rá vannak utalva notebook-jaikon tárolt adataikra, nemsokára elfelejthetik a kritikus adatvesztés fogalmát. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Dell a SanDisk SSD meghajtóit választotta a mobil PC termékvonalán" - tette hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.