Hirdetés

SSHD meghajtók a Seagate-től és az Inteltől



|

Az Intel tovább gyorsítaná a hibrid meghajtókat, ami az ultrabookoknak kedvezhet.

Hirdetés

Az Intel és a Seagate a most zajló IDF-en mutatja be az új SSHD (solid-state hybrid drive) meghajtók terveit, amelyek az Intel Smart Response technológiájával egészülnek ki. Ez utóbbi egy SSD-t és egy HDD-t ötvöz, a rendszernek pedig egyetlen partícióként jelzi a kettőt.

 

Az adatok azonnal az SSD-re kerülnek másoláskor vagy telepítéskor, a HDD pedig mentési célokkal működik, az adatokat később, a háttérben másolja rájuk a rendszer. Az Intel most tovább javítaná a Smart Response-t, amellyel az új cél, hogy 30 százalékkal fokozzák a hibrid meghajtók teljesítményét.

 

Az SSHD-kra azonban még várni kell: a tervek szerint 2013-ban terjedhet el az új adattároló-típus, amely elsősorban az ultrabookoknak kedvezhet (a vásárlók pénztárcájának annál kevésbé). Ez egyben azt is jelenti, hogy a Seagate-nek muszáj lesz növelnie a jelenleg használt 4-8 gigabájtos NAND kapacitást az adattárolóinál, ami azokat drágábbá teheti a vártnál.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.