Hirdetés

Star Trek-kommunikátort épített a Google



|

Sajnos a projektből született termék végül nem került a boltokba.

Hirdetés

Amit Singhal, a Google vezető szoftvermérnöke a TIME-nak adott egy exkluzív interjút, amiből érdekes dolog derült ki. A Google egyszer már csinált egy olyan viselhető terméket, ami úgy működik, mint a Start Trekben látott jelvény formájú kommunikátor. 

Hirdetés

A Bluetooth-képes apróságot gombnyomásra lehetett aktiválni, és volt beépített mikrofonja. Sajnos azonban a Google végül úgy döntött, nem viszi el a boltokba a terméket. 

Singhal mindenesetre nagyon akarta, hogy elkészüljön, és, hogy bármit lehessen kérdezni, az válaszoljon. Ezért prototípust azt csináltak is belőle. Singhal nem titkoltan Star Trek-rajongó, és az ötlet is innen jött. 

Valójában a Google Now is ennek hatására készült el, a projekt pedig az Enterprise AI rendszerének a nevét viselte a fejlesztéskor. 

Ugyan a tesztelések után a projektet leállították, a Google továbbra is olyan rendszeren dolgozik, ami megérti a hangunkat, és emberi módon reagál. A területen a nagy kihívást a jelentések megértése jelenti a számítógépek számára. 

Mivel ezek nem tudnak múltbeli tapasztalásokra és érzelmekre alapozva mérlegelni, ezért a Google továbbfejlesztett neurális hálózatokkal próbálja felturbózni a szolgáltatásait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.