Hirdetés

Strapabíró SSD-vel újított a HGST



|

12 Gbps-os adatátvitelt kínál az akár 1,6 terabájtos SAS SSD.

Hirdetés

Az otthonra szánt SSD-k esetében a legnagyobb problémát a mai napig a kapacitás jelenti. Ennek a hátterében egyik oldalról a csatolófelületet kell keresnünk, másrészt az árat. Ha azonban kicsit tovább nyújtózkodunk, és már az üzleti szektornak szánt eszközöket nézzük, akkor sokkal nagyobb a választék. A HGST például - korábban Hitachi néven ismertük, most a Western Digital egyik divíziója - több, 12 Gbps-os adatátvitelre alkalmas, SAS csatolófelületű SSD-t mutatott be, amiket akár 1,6 terabájtos kapacitásban is el lehet vinni. 

Hirdetés

Az adattárolók az Intel 20 nm-es, MLC NAND flash lapkáit használják az Ultrastar SSD800MH.B, az Ultrastar SSD1600MM és az Ultrastar SSD1600MR változatú modellekben. Elsősorban adattárolásra kifejlesztett rendszerekhez szánják őket vagy üzleti alkalmazásokhoz, ahol sokat számít a teljesítmény. Ennek jegyében az Ultrastar SSD800MH 5 évig bírja a szolgálatot napi 25 teljes meghajtóírás mellett, míg az Ultrastar SSD1600MM napi 10 ilyen folyamatot visel el. Az Ultrastar SSD1600MR-t olvasásra szánták. 

A HGST a meghajtókkal kapcsolatban 2 millió üzemórás élettartamot ígér. A maximális adatátviteli érték 1100 megabájt lehet másodpercenként. Az üzleti környezetben használt titkosítási eljárásokkal (ISE, SED, FIPS, stb.) érkező meghajtók árát az egyedi megrendelésekhez igazítják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.