Hirdetés

Számmisztika - 4 után 3



|

Négy után hárommagos processzorokat dob piacra az AMD.

Hirdetés

Már korábban beszámoltunk a 2008 első negyedévének végére ígért a Toliman kódnevű lapkákról, amelyek a jelenleg piacra lépő Agenák némiképp butított verziói lesznek. A Toliman gyakorlatialg megegyezik majd az Agenával - különbség mindössze annyiban lesz, hogy a négy közül egy magot letiltanak majd. Az új központi egységek a Phenom sorozat 8000-res szériájának tagjai lesznek, így alulról egészítik majd ki a jelenleg meglévő 9000-reseket.

 

phenom-x4-processors-01.jpg

 

Az első modellek a Phenom 8600 és 8700 lesznek, 2,3 illetve 2,4 gigahertzes órajelekkel. Az árak egyelőre nem ismertek.

 

Érdekesség, hogy nem pusztán a gyártási hibás lapkák felhasználásáról van szó. Az AMD 2008-ra tervezi a teljes modellpaletta lecserélését 65 nanométeres gyártástechnológiáról 45-ösre, és a jelenleg elérhető tervekben a frissítés után is szerepel a hárommagos központi egységek gyártása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.